Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac terorist la Tel Aviv. Un mort și cinci răniți în urma unui atentatului

Un bărbat din Italia a murit, iar alți cinci turiști de origine britanică și italiană au fost răniți în orașul Tel Aviv din Israel, în urma unui atac violent care ar putea intensifica tensiunile în regiune, relatează The Guardian.

Italianul este un tânăr de 30 de ani care a fost împușcat mortal vineri seara, când evreii sărbătoresc Pesah. De asemenea, polițiștii israelieni au anunțat că o mașină a intrat într-un grup de persoane într-o zonă din apropierea plajei, iar șoferul a fost ucis. Deocamdată, nu este clar dacă există o legătură între cele două incidente.

Presa din Israel a scris că autorul atacului este un bărbat de origine arabă din Israel, care provine din orașul Kafr Qasem, situat în nordul țării.

Bărbatul din Italia care a fost împușcat mortal se numește Alessandro Parini, după cum a precizat premierul italian Giorgia Meloni care și-a exprimat ”solidaritatea față de Israel în urma atacului josnic”.

Autoritățile israeliene au mai precizat că alți cinci turiști britanici și italieni - inclusiv un bărbat de 74 de ani și o fată de 17 ani - au primit îngrijiri medicale după ce s-au ales cu răni ușoare sau moderate în urma atacului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat mobilizarea poliției și a rezerviștilor în urma incidentului violent.

Într-un clip video distribuit pe rețelele de socializare, o mașină a ieșit de pe carosabil, a pătruns pe o potecă, înainte de a se răsturnat pe plajă.

Reacția MAE: ”România condamnă cu fermitate atacul terorist de la Tel Aviv”

România condamnă cu fermitate atacul terorist de la Tel Aviv, soldat cu victime şi răniţi, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

”România condamnă cu fermitate atacul terorist de la Tel Aviv, cu victime şi răniţi şi în rândul cetăţenilor străini. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt cu ei şi cu cei apropiaţi. Asemenea acte nu trebuie să aibă loc în lumea noastră şi ne reînnoim apelul la de-escaladarea tuturor tensiunilor”, arată MAE într-o postare pe Twitter.

Atacul are loc pe fondul temerilor privind escaladarea conflictului israeliano-palestinian, care atrage gruparea libaneză Hezbollah, după ce Israelul a bombardat vineri dimineața mai multe zone din Fâșia Gaza și Liban, ca răspuns la tirurile de rachete atribuite militanților palestinieni din cele două teritorii. Israelul și Libanul se află încă în război, după ce joi au fost lansate aproape 34 de rachete spre nordul Israelului.

Peste 130.000 de persoane au participat la ceremoniile religioase oficiate vineri la Ierusalim, în pofida tensiunilor și a afluxului de pelerini care sărbătoresc : Pesah, Paștele și Ramadanul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE