Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat la un mall din Florida. O persoană a fost ucisă și mai multe au fost rănite

Un bărbat a murit și mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac armat, comis sâmbătă într-un centru comercial din statul american Florida. Polițiștii spun că ar fi un gest premeditat deoarece victima ar fi fost vizată de atacator, relatează The Guardian.

Bărbatul a fost ucis, după ce a fost împușcat de mai multe ori într-un mall din Ocala, un oraș situat la aproape 130 de kilometri de Orlando. De asemenea, o femeie a fost împușcată în picior, a precizat șeful Poliției din orașul Ocala, Mike Balken.

Suspectul a fugit de la fața locului și a lăsat în urmă arma de foc.

Polițiștii au fost alertați să intervină, după ce mai multe focuri de armă s-au auzit în interiorul centrului comercial.

De asemenea, mai multe persoane aflate la cumpărături au fost rănite în urma atacului armat.

Cât de gravă este violența armată în SUA

Atacuri armate se produc în mod frecvent în Statele Unite. Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri armate în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

Cercetătorii studiului numesc violența armată „o criză de sănătate publică de prim rang în SUA”. Acest lucru nu este o exagerare.

Armele de foc sunt principala cauză de deces pentru copii și adolescenți și reprezintă 77% din toate omuciderile din SUA.

În 2020, 45.222 de persoane au murit din cauza rănilor provocate de arme de foc în SUA, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Au existat aproape șapte omucideri cauzate de arme de foc la 100.000 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE