Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat la Tel Aviv. „Teroristul” a fost „eliminat”, anunță ministrul israelian al Securității Interne

Publicat de: Euronews

Atacatorul care a împuşcat trei persoane, joi seara, la Tel Aviv, a fost „eliminat”, a anunţat ministrul israelian al Securităţii Interne, Itamar Ben Gvir, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Atentat grav la Tel Aviv [...] Îl felicit pe poliţistul care, printr-un act curajos, l-a eliminat pe teroristul odios şi a salvat multe vieţi”, a declarat Ben Gvir, potrivit unui comunicat publicat de biroul său.

„Poliţia investighează un presupus atac terorist [...] un suspect a tras asupra unui pieton înainte de a fi neutralizat de poliţişti”, a declarat anterior poliţia, potrivit unui comunicat. Trei persoane rănite au fost transportate la spital, a anunţat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

Conflictul israeliano-palestinian a cunoscut o reluare marcantă a violenţei de la intrarea în funcţie, la sfârşitul lunii decembrie, a guvernului cu puternică orientare de dreapta condus de premierul Benjamin Netanyahu. Violenţele s-au soldat cu 75 de morţi de partea palestiniană şi 13 de partea israeliană de la începutul anului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE