Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul pregătește sancțiuni dure pentru atacatorii palestinieni din Ierusalim

Atacurile armate din Ierusalim nu au rămas fără consecințe. Forțele israeliene au demolat mai multe case ale unor palestinieni din Ierusalimul de Est. Asta după ce premierul de la Tel Aviv, Benjamin Netanyahu, a anunțat că cei care atacă cetățenii israelieni vor plăti scump.

Pe de altă parte, șeful diplomației americane, aflat în vizită în Orientul Mijlociu, și-a reafirmat susținerea pentru Israel și a îndemnat ambele părți aflate în conflict la restaurarea calmului.

Sancțiuni dure pentru atacatorii palestinieni

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a ajuns în Israel, în cadrul unui turneu de trei zile în Orientul Mijlociu. Vizita sa vine pe fondul tensiunilor crescute din zonă, după ce soldații israelieni au sigilat casa familiei unui palestinian de 21 de ani, care a ucis vineri șapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a anunțat o serie de sancțiuni dure la adresa rudelor atacatorilor palestinieni, inclusiv revocarea drepturilor la asigurări sociale ale „familiilor celor care susțin terorismul”.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „În paralel, extindem și accelerăm eliberarea licențelor pentru arme pentru mii de cetățeni israelieni, iar acest lucru include serviciile de urgență. Nu dorim o escaladare, dar suntem pregătiți pentru orice posibilitate. Răspunsul nostru la teroare este o mână fermă și o reacție puternică, rapidă și precisă.”

Mai multe case ale unor palestinieni din Ierusalimul de Est au fost distruse. Israelul susține că demolarea locuințelor palestiniene are un efect de descurajare, dar criticii au denunțat acest lucru drept o pedeapsă colectivă, care lasă familii întregi fără adăpost.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE