Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a convocat o ședință de guvern extraordinară după ultimele două atacuri comise în Ierusalim si a anunțat noi măsuri punitive. Secretarul de stat American Antony Blinken si-a aratat sustinerea pentru Israel si ar urma să facă o vizită.

Un băiat de 13 ani a deschis sâmbătă focul în plină stradă și a rănit grav două persoane, tată și fiu. Incidentul a avut loc la mai puțin de 24 de ore de la atentatul produs la o sinagogă din oraș, în care și-au pierdut viața șapte oameni.

Victimele ultimului atac sunt în stare gravă

Un adolescent în vârstă de 13 ani a împușcat două persoane, tată și fiu, într-un cartier plaestinian din Ierusalimul de est. Victimele sunt în stare gravă la spital, potrivit presei locale. Doi civili înarmați, care erau în zonă, l-au împușcat pe atactor, rănindu-l. Autoritățile israeliene au anunțat măsuri de securitate sporite și au izolat zona unde s-a produs incidentul. Nu mai puțin de 42 de persoane au fost arestate de poliție.

Dean Elsdunne, purtător de cuvânt al poliției: „În jurul orei 10:45, dispeceratul de urgență a primit un apel privind un atac terorist. Din câte am înțeles, un terorist în vârstă de 13 ani a ajuns în Orașul lui David, în Ierusalim. A așteptat aglomerația din ziua sfântă de Sabat. Teroristul a deschis focul asupra unui grup de cinci civili. Doi dintre ei sunt în stare critică. Este vorba despre un tată și un fiu.”

Imagini surprinse la locul atentatului arată poliția care escortează un tănăr rănit, îmbrăcat doar cu lenjerie intimă, cu mâinile legate în cătușe.

7 morți în urma atacului de la sinagogă

Vineri seara șapte oameni care ieșeau dintr-o sinagogă din Ierusalim au fost uciși după ce un indivd a deschis focul asupra lor. Autorul atentatului a fost neutralizat de poliție și, potrivit presei locale, ar fi un bărbat palestinian. Este cel mai grav atac terorist care a avut loc în Israel, în ultimii ani.

Premierul Benjamin Netanyahu și ministrul securității au venit vineri seara la locul tragediei. Poliția a deschis o anchetă, în timp ce presa palestiniană spune că atacul a fost revendicat de organizația paramilitară Hamas.

În Palestina, oamenii au sărbătorit, considerând incidentul o răzbunare pentru atacul armatei israeliene de joi în care au fost uciși 10 palestinieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE