Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în Texas. Opt persoane au fost ucise, iar mai multe sunt rănite

Un bărbat înarmat a ucis opt persoane și a rănit cel puțin alte șapte într-un centru comercial din statul Texas, a anunțat poliția. Atacatorul, care conform autorităților a acționat singur, a fost ucis de un ofițer după ce a început să tragă în fața mall-ului.

Centrele de terapie intensivă au primit șapte răniți în stare gravă, cu vârste între 5 și 61 de ani, au precizat reprezentanții spitalului. O parte din victime sunt copiii, despre care autoritățile au spus că cel puțin trei sunt în stare critică. Sute de persoane au fost evacuate din centrul comercial iar martorii oculari au descris un bărbat care a tras la întâmplare în oameni.

Cel puțin 198 de asasinate în masă până în prezent

”Eu și mama eram la cumpărături și, din senin, am auzit vreo zece pocnituri. M-am uitat la clientul de lângă mine și m-am întrebat: <Au fost împușcături?>. Iar el a spus: <Nu, probabil sunt doar lucrări de construcție sau ceva de genul ăsta>. Apoi au mai fost vreo 10 sau 15 împușcături. Așa că am fugit în fața magazinului și am spus: <Nu, sunt împușcături>. Și l-am văzut pe individ,” a spus Cole Korchek, martor la atac.

Guvernatorul Texasului a calificat împușcăturile drept o ”tragedie de nedescris”, și a adăugat că va pune la dispoziție toate resursele necesare pentru a oferi ajutor autorităților din orașul Allen. Peste de 30 de mașini de poliție și alte zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

”Nu am crezut niciodată că vom fi implicați și că vom asista la așa ceva, e o nenorocire. Mama mea a fost destul de afectată. Știu că o să trebuiască să mă gândesc îndelung în urma acestei întâmplări, dar e destul de revoltător,” a spus Cole Korchek, martor la atac.

În SUA au avut loc cel puțin 198 de asasinate în masă până în prezent, în urma cărora patru sau mai multe persoane au fost ucise sau rănite, potrivit datelor organizației Gun Violence Archive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE