Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Astronautul american Frank Rubio a revenit pe Pământ. A bătut recordul Statelor Unite pentru cea mai lungă misiune în spațiu

Astronautul american Frank Rubio s-a întors pe Pământ după ce a depășit recordul Statelor Unite pentru cea mai lungă misiune în spațiu. El a stat pe orbită, în Stația Spațială Internațională, nu mai puțin de 371 de zile. La misiune au participat și doi cosmonauți ruși. În ciuda disputelor politice, Rusia și Statele Unite ale Americii continuă cooperarea în domeniul explorării spațiului.

Astronautul american Frank Rubio a depășit recordul fără a plănui acest lucru când a plecat de pe Pământ. Misiunea lui a fost prelungită după ce capsula Soyuz, cu care trebuia să se întoarcă, s-a defectat. În acest fel el a fost obligat să rămână în spațiu cu două săptămâni mai mult decât astronautul american care deținea recordul.

Frank Rubio, astronaut NASA: ”Din punct de vedere al vieții personale, a fost destul de greu, pentru că îmi era dor de familie. Din punct de vedere profesional, chiar nu a fost rău deloc.  Am încercat din răsputeri să păstrăm legătura unul cu celălalt. Și soția mea, și copiii mei au făcut echipă și s-au descurcat incredibil de bine. Așa că eu am putut să mă concentrez doar pe muncă.” 

Frank Rubio, fiu de migranți din El salvador, a fost selectat de NASA acum șase ani ca parte a echipei de astronauți. Militar de carieră, Rubio are peste o mie de ore de zbor la activ și a participat în misiuni în Irak și Afganistan. 

Myrna Argueta, mama lui Frank Rubio: ”Sincer, sunt plină de mândrie de originile noastre, că fiul meu spune cu mândrie că este din El Salvador.”

Recordul mondial pentru cea mai lungă misiune în spațiu este deținut de Rusia. Cosmonautul Valeri Polyakov a petrecut 437 de zile în spațiu. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE