Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armistițiu precedat de artilerie în Orientul Mijlociu. Israelul a bombardat Fâșia Gaza până în ultimul moment

Armata israeliană a bombardat ținte ale grupării Jihadul Islamic din Fâșia Gaza, cu doar câteva minute înainte ca acordul de încetare a focului între cele două părți să intre în vigoare, la ora locală 23:30.

Armistițiul a fost intermediat de Egipt. După ora stabilită, nu au mai fost raportate încălcări ale înțelegerii.

Încetarea luptelor dintre Israel și militanții Jihadului Islamic a fost convenită în încercarea de a pune capăt celor trei zile de violențe, timp în care zeci de palestinieni și-au pierdut viața.

Noile ciocniri sunt cele mai grave după războiul de 11 zile de anul trecut dintre Israel și gruparea militantă Hamas, când peste 250 de persoane și-au pierdut viața.

Avioanele israeliene au lovit ținte în Gaza, în timp ce gruparea militantă Jihadul Palestinian, susținută de Iran, a tras sute de rachete asupra Israelului, ca răspuns. Dacă armistițiul nu va fi respectat, există riscul ca aceste lupte să se transforme într-un nou război total.

În ultimele 24 de ore, gruparea Jihadul Islamic a lansat nu mai puțin de400 de rachete şi obuze de mortieră spre teritoriul israelian. Sâmbătă după-amiază, patru rachete au ajuns în zona oraşului Tel Aviv, dar au fost interceptate.

Serviciul de intervenţii medicale Magen David Adom a anunţat că 21 de persoane au fost spitalizate în Israel. Două persoane au fost rănite de fragmente de rachete, 13 s-au accidentat în timp ce fugeau spre adăposturile antiaeriene, iar şase au fost în stare de şoc. Numeroase alte persoane sunt în stare de şoc ori s-au accidentat în timp ce fugeau spre adăposturi, dar nu au necesitat spitalizare. Rachetele au fost lansate spre oraşele Ashdod, Sderot, Ashkelon, Holon şi Yavne, precum şi spre comunităţile Bat Yam şi Rishon Lezion, suburbii ale oraşului Tel Aviv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE