Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata ucraineană prezintă unitățile sale anti-drone însărcinate cu doborârea țintelor rusești

În vreme ce Moscova promite că va livra mai multă muniție soldaților ruși care luptă în Ucraina, Kievul a dezvăluit cum arată comandourile sale antidrone. Asta, în timp ce Institutul pentru Studiul Războiului din SUA, susține că se dau lupte grele în continuare în jurul orașului Bahmut.

Livrarea de muniție către forțele din Ucraina

Autoritățile militare ucrainene au dezvăluit ceea ce susțin că e una dintre cele mai eficiente unități însărcinate cu doborârea dronelor rusești. Echipe de patru persoane au la dispoziție doar 15 minute, ca să depisteze aparatele. Apoi, se urcă în vehicule, se grăbesc să ajungă cât mai aproape de ele, trag asupra dronelor cu o mitralieră Browning M2 montată pe vehicule, sau cu o rachetă Stinger.

La rândul său, șeful Apărării rusești, Serghei Șoigu, a promis că va spori livrările de muniții către forțele sale din Ucraina. Iar Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu ceea ce a descris drept „avioane de atac Suhoi Su-25 ce lansează rachete asupra instalațiilor militare și echipamentelor armatei ucrainene”. „Lansările de rachete au fost efectuate în perechi de la altitudini joase. [...] După finalizarea misiunii de luptă, echipajele au efectuat o manevră, au tras cu capcane termice și s-au întors la aeroportul de unde au plecat", a declarat Ministerul într-un comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE