Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata israeliană a reușit să elibereze o femeie-militar ținută ostatic. Mesajul lui Netanyahu

Forțele armate israeliene au eliberat un ostatic după incursiunile terestre în Gaza. Este vorba despre o femeie-militar care a fost răpită de luptătorii Hamas în urmă cu trei săptămâni. Potrivit autorităților de la Tel Aviv, ea se simte bine și s-a întâlnit cu familia ei.

Ori Megidish a fost eliberată în urma unei operații militare care a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Asmata israeliană a eliberat o femeie-militar

De la începutul războiului, peste 200 de oameni, soldați și civili, au fost luați ostatici de gruparea Hamas, arată cele mai recente date. Doar cinci dintre ei au fost eliberați. Primele care s-au întors acasă au fost două femei din Statele Unite, mama și fiică. Ulterior, au mai fost eliberate două israelience, care fuseseră răpite din casele în care locuiau, dintr-un kibutz din apropierea Fâșiei Gaza.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Bine ai venit acasă, Ori. Felicit Agenția de Securitate și Forțele de Apărare pentru această misiune importantă. Este o realizare care reflectă angajamentul nostru față de eliberarea tuturor persoanelor răpite. Iar teroriștilor Hamas și ISIS le spun: sunteți monștri. Vom continua să vă urmărim, vom continua să vă vânăm. Ceea ce ne-a spus va rămâne între noi, iar aceste detalii trebuie ținute secrete deoarece sunt încă mulți ostatici în mâinile Hamas."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE