Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aproape jumătate dintre ruși se tem de recrutare. Doar 23% sunt mândri ca sunt mobilizați

Mobilizarea trupelor rusești creează îngrijorare în rândul populației. Potrivit unui institut de cercetare din Rusia, 47% dintre ruși simt „anxietate" în legătură cu recrutarea, spre deosebire de doar 23%, care se simt mândri de acest lucru. Acest lucru se explică și prin erorile făcute în timpul mobilizării, recunoscute de președintele Putin.

Vladimir Putin a recunoscut că unii bărbați au fost convocați din greșeală

În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, președintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut că unii bărbați au fost convocați din greșeală, după ce a ordonat mobilizarea parțială săptămâna trecută. În același discurs, Putin a cerut lăsarea la vatră acestora.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „În timpul acestei mobilizări au apărut multe nelămuriri, iar aceste greșeli trebuie corectate și evitate în viitor. Greșeli în mobilizarea acelor cetățeni, cum ar fi tații care au mulți copii, persoanele care suferă de boli cronice sau cei care nu se află în intervalul de vârstă acceptat. Este necesar să tratăm fiecare caz în parte, iar dacă am făcut această greșeală, repet, trebuie să o corectăm și să îi aducem acasă pe cei care au fost încorporați contrar cerințelor de mobilizare.”

Autoritățile ruse le-ar cere noilor recruți să își cumpere singuri tot echipamentul

Numeroase mărturii au scos la iveală faptul că autoritățile ruse le-ar cere noilor recruți să își cumpere singuri tot echipamentul, de la căști de protecție, la veste antiglonț. Multe magazine de echipamente de acest fel sunt pline de cumpărători. Unii rezerviști își procură deja echipamentele înainte de a fi chemați la datorie.

Alții sunt mai puțin entuziasmați de război și fug masiv în țările vecine. Cozile la granița cu Georgia se întind pe kilometri întregi, iar autoritățile georgiene distribuie apă și pături pentru cei care urmează să își petreacă noaptea așteptând să intre în țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE