Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antrenorul Rapidului, Dragan Kobiljski, i-a dedicat Cupa României fiicei ucise în masacrul de la Belgrad: „E pentru îngerul meu”

La exact 10 luni după ce fiica sa, Ema, și-a pierdut viața în atacul armat de la o școală din Belgrad, antrenorul Dragan Kobiljski a câștigat Cupa României la volei cu Rapid.

I-a dedicat Cupa României fiicei ucise în atacul armat din Belgrad

În 2023, un adult și opt copii - printre care și fiica antrenorului Dragan Kobiljski - au fost uciși de un elev de 13 ani într-o școală

A fost o zi istorică în Giulești. Rapid a cucerit pentru prima dată Cupa României la volei masculin, după o finală extrem de spectaculoasă câștigată cu scorul de 3-1 în fața Stelei. Echipa a dedicat victoria antrenorului Dragan Kobiljski, cel care, în urmă cu exact 10 luni, și-a pierdut una dintre fiice în masacrul de la Belgrad.

La 3 mai 2023, lumea era zguduită de atacul armat petrecut la o școală din capitala Serbiei, atunci când un adolescent a ucis cu sânge rece opt colegi de clasă. Printre victime s-a numărat și Ema, fiica de doar 13 ani a actualului antrenor al Rapidului.

După cum a mărturisit apoi tehnicianul, spiritul fiicei lui l-a însoțit în permanență în timpul partidei. A simțit-o pe umeri și l-a împins spre victorie, de aceea i-a dedicat acest succes.

„Da, victoria asta e pentru îngerul meu. Da. Și am simțit-o pe umerii mei și m-a ajutat enorm”, a spus Dragan Kobiljski, antrenorul Rapidului.

Unul dintre eroii Rapidului în acest Final Four, ridicătorul Filip Constantin, știe exact prin ce a trecut antrenorul său, pentru că anul trecut era împreună cu el la SCM Zalău când a primit vestea tragediei.

Filip Constantin, jucătorul Rapidului: „Eu am fost acolo alături de Dragan de la bun început și cumva și pentru el și pentru familia lui dedicăm această cupă. E un subiect mai delicat, mi-e greu să vorbesc despre asta, dar da, i-l dedicăm”.

La Rapid, tehnicianul sârb are sub bagheta sa un adevărat Dream Team, format din vedete de 24 de carate din voleiul mondial.

Dragan Kobiljski, antrenorul Rapidului: „Este o echipă cu jucători geniali, dar în primul rând ei sunt persoane bune. Și știu ce înseamnă să te sacrifici pentru echipă, știu ce înseamnă să te sacrifici pentru coechipieri”.

Finala masculină a Cupei României a fost urmărită de peste o mie de spectatori, lucru subliniat și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Adin Cojocaru, președintele FRV: „A fost o participare naturală, nu i-a chemat nimeni, și efectiv au venit și au creat acest spectacol. Să ai o mie și ceva de oameni într-o sală, pentru volei pentru Cupa României, e un prim pas în dezvoltarea noastră”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE