Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antony Blinken reacționează după acuzațiile lui Putin privind Nord Stream. „Nu am nimic de adăugat la aceste afirmaţii absurde”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Secretatul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a catalogat drept „scandaloase” și ”absurbe” acuzațiile președintelui rus Vladimir Putin care a afirmat că anglo-saxonii ar fi implicați în exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2.

"Nu am nimic de adăugat la aceste afirmaţii absurde ale preşedintelui Putin potrivit cărora noi sau partenerii noştri aliaţi am fi responsabili în vreun fel pentru aceasta", a declarat Antony Blinken, într-o conferinţă de presă, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Oficialul american a denunțat din nou "campania scandaloasă de dezinformare" a Rusiei.

Vorbind alături de ministrul canadian de Externe, Mélanie Joly, Blinken nu a dat detalii despre ”ancheta în curs” referitoare la cauza exploziilor produse la gazoductele Nord Stream 1 și 2.

Secretarul american de stat a afirmat că este în "contact strâns" cu europenii pe acest subiect.

De cealaltă parte, Vladimir Putin a acuzat vineri în cadrul unui discurs la Kremlin puterile ''anglo-saxone'' că sunt autoarele sabotajului de săptămâna aceasta asupra gazoductelor Nord Stream.

„Sancţiunile (împotriva Rusiei n.red) nu sunt suficiente pentru anglo-saxoni, au trecut la un sabotaj incredibil”, a precizat președintele Rusiei.

„Organizând exploziile asupra gazoductelor internaţionale (...), ei au început de fapt să distrugă infrastructura energetică europeană'', a adăugat el.

Potrivit preşedintelui rus, Statele Unite "fac presiuni" asupra ţărilor europene pentru a-şi întrerupe complet aprovizionarea cu gaz rusesc "pentru a ocupa piaţa europeană".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE