Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANM: Urmează temperaturi de iulie. În sudul României vor fi marți aproape 29 de grade

Meteorologii anunță temperaturi de iulie, la începutul săptămânii viitoare. Vor fi chiar și 29 de grade în sudul României.

”Vremea a fost cu mult mai rece, față de ce ar fi normal pentru această perioadă, dar acum circulația atmosferică dinspre sud vest va determina un aport de aer cald, o masă de aer tropical ce se va extinde peste Peninsula Balcanică, inclusiv peste România.

Temperaturile încep să crească. Astăzi, 23-24 de grade, prin Bărăgan, sudul Moldovei. Mâine se vor atinge 25-26 de grade. Pentru marți sunt estimate temperaturi de 27-28 de grade. Depinde dacă cerul se va degaja de nori”, spune meteorologul de serviciu, Mihai Huștiu.

O săptămână care, în ansamblu, se apropie de normalul acestei perioade

”Vor fi valori termice apropiate de normal, respectiv temperaturi între 18-26 de grade și, mai ales, nopțile din ce în ce mai calde, cu temperaturi peste 10 grade în multe zone ale țării”.

Nu vom scapă, însă, de ploi

”Dinspre marea Mediterană vine o zonă de presiune atmosferică scăzută și vor fi ploi. Chiar astăzi plouă în zona de vest, sud est a țării. Mâine, de asemenea, în jumătatea de vest: ploi temporare și izolat cantități mai însemnate. Acolo, temperaturile nu cresc atât de rapid pe cât cresc în partea de sud, sud est a țării, iar aceste ploi vor fi și pe parcursul săptămânii viitoare, local și temporar.

Marți-miercuri mai așteptăm și fenomene de instabilitate atmosferică mai accentuată, averse torențiale, posibile căderi de grindină. Aceste ploi sunt în după-amiezi”, spune meteorologul de serviciu, Mihai Huștiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE