Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații Registrului Comerțului din toată țara, în grevă japoneză. Spun că au cele mai mici salarii din justiție

Angajații Registrului Comerțului din toată țara intră de joi în grevă japoneză. Sindicaliștii cer Guvernului majorarea salariilor, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, au transmis ei. Greva japoneză ar urma să dureze până pe 22 aprilie.

Angajații ONRC intră în grevă japoneză și cer salarii mai mari

Angajații Registrului Comerțului susțin că au cele mai mici salarii din justiție și cer o creștere a acestora cu 15%. De asemenea, sindicaliștii cer și sporuri de risc și de suprasolicitare neuropsihică, drepturi de care beneficiază ceilalți salariați din justiție.

„Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei sindicale, potrivit Agerpres.

Salariații Registrului Comerțului vor purta banderole negre în semn de protest. Ei spun că dacă nu li se rezolvă revendicările, vor continua cu mitinguri organizate în toate județele, în fața instituțiilor, săptămâna viitoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE