Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Angajații ar putea avea acces la contractul de muncă prin Ghișeul.ro

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Autorităţile au demarat un proces de conectare între Ghişeul.ro şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar în urma acestuia fiecare cetăţean va avea acces la contractul individual de muncă, a declarat, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

Cum se va obține contractul direct din Ghișeul.ro

„În acest sens, am început un proces de conectare între ghişeu.ro. şi ITM. Practic ne dorim ca în perioada următoare fiecare utilizator din Ghişeul.ro, fiecare cetăţean, să poată avea acces la contractele individuale de muncă, cel puţin din 2011 până în prezent. În urma unei solicitări prin platforma Ghişeul.ro primeşte pe email contractele individuale de muncă, lucru care iarăşi până acum se poate face doar la ghişeu”, a spus Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării a vorbit despre cât de mult a evoluat platforma ghișeul.ro și despre avantajele pe care le oferă aceasta.

Sebastian Burduja: "Ghişeul.ro. este o platformă care are 1,7 milioane de utilizatori, astăzi. Aş vrea să aibă 20 de milioane sau 15 milioane. Dar, oricum, faţă de acum 2 ani, cred că avea câteva sute de mii, iată că astăzi numărul a crescut la 1,7 milioane de utilizatori şi vă spun că avem un efort constant de a adăuga funcţionalităţi pe această platformă. Recent cazierul judiciar online gratuit.

Dacă nu aţi experimentat cum poţi să îţi iei un cazier judiciar online gratuit în 3 minute, lucru care înainte îţi lua o oră, să te duci până la secţia de poliţie, să baţi în geam şi să depinzi de programul unui funcţionar public, vă rog s-o faceţi. Sunt mulţi oameni care şi-au făcut cont pe ghişeu.ro. ca să-şi scoată cazierul, după care au observat că au şi plăţi de făcut la bugetul local şi la bugetul de stat, la ANAF. Deci aşa funcţionează un proces de digitalizare, de transformare digitală”.

Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarităţii Sociale a declarat că la nivelul ministerului său s-a reuşit realizarea unui hub care va interconecta Inspecţia Muncii cu Casa Naţională de Pensii Publice, cu Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

Distribuie

Taguri