Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poșta Română, pași spre digitalizare. Ce este „Ghișeul poștal digital” și cum va funcționa

Poșta Română face noi pași spre digitalizare. Ghișeul poștal digital este „o soluţie unică pe piaţa serviciilor poştale din ţara noastră, prin complexitatea prestaţiilor oferite, 100% automatizate”, precizează Poșta Română. Astfel, oamenii vor putea efectua diverse operațiuni fără a mai depinde de ajutorul reprezentanților de la ghișeu.

Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) organizează, luni, evenimentul de lansare a Ghişeului poştal digital - cea mai nouă şi completă soluţie din gama serviciilor automatizate, oferite de către operatorul naţional de servicii poştale, potrivit Agerpres.

Lansarea va avea loc în prezenţa ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, şi a directorului general al Poştei Române, Valentin Ştefan.

„Terminalul de servicii poştale reprezintă, în acest moment, o soluţie unică de procesare, în regim self-service, pentru operaţiuni complete de prezentare şi distribuire de colete şi corespondenţă poştală, cu sau fără ramburs, trimiteri de recomandate, trimiteri cu confirmare de primire, precum şi plăţi de taxe, facturi de utilităţi, rate bancare, etc. Soluţia automatizată propusă de Poşta Română vine în premieră, pentru piaţa de coletărie, cu o variantă de cântărire şi validare volumetrică a coletelor pentru modulul de preluare de corespondenţă poştală şi, de asemenea, cu imprimantă pentru etichetele autocolante AWB, imprimantă pentru chitanţe, reciclator de bancnote, modul de plată cu card bancar, precum şi cu ecran tactil pentru o interacţiune intuitivă cu utilizatorul. Clienţii Poştei Române vor avea posibilitatea să acceseze Ghişeul poştal digital în regim self-service 24/7", precizează Poşta Română.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE