Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Analiză: Ce își doresc angajații de la locul de muncă, după pandemie

Imaginează-ți că șeful tău a venit mâine la tine și ar întreba ce ar include pachetul tău ideal de beneficii. Ce ai dori? – un program de lucru mai flexibil? O săptămână de lucru de patru zile?

În condițiile în care „Marea Demisie” post-pandemică continuă să fie puternică, multe organizații au în vedere cum să păstreze angajații și să-i atragă pe alții noi. Deci, în afară de elementele de bază, cum ar fi salariul competitiv, ce își doresc de fapt angajații?

Ei bine, o mai mare flexibilitate de lucru. Asta arată un sondaj de la Remote, o companie de resurse umane și salarizare care ajută companiile să angajeze și să gestioneze forța de muncă de la distanță.

Organizația a analizat recent 10.000 de angaja'i cu normă întreagă din Regatul Unit, Germania, Franța, Țările de Jos și Statele Unite pentru a înțelege mai bine care beneficii angajaților sunt cel mai apreciate.

S-a constatat că avantajele precum programul de lucru flexibil, o săptămână de lucru de patru zile și posibilitatea de a pleca devreme în zilele de vineri au fost printre cele mai apreciate de cei chestionați.

Aranjamentele flexibile de lucru, cum ar fi o săptămână de lucru mai comprimată, domină din ce în ce mai mult conversația dintre muncă și viață, mulți angajatori din Europa spunând că deja oferă sau iau în considerare să ofere opțiunea și urmăresc experimente în țări precum Spania, Japonia, Islanda și Marea Britanie.

Orele de lucru mai puțin rigide facilitează organizarea vieții celor cu copii, dar sondajul Remote a mai constatat că aranjamentul este foarte apreciat și în rândul celor care nu sunt părinți, aproximativ trei sferturi dintre angajați, atât cu copii, cât și fără copii, fiind de acord că programul flexibil.

Pentru angajații din SUA, beneficiile legate de asistența medicală, cum ar fi asigurarea de sănătate privată și de familie, precum și concediul plătit pentru îngrijire personală și sănătatea mintală au fost, de asemenea, priorități principale, reflectând o diferență cheie între SUA și țările europene chestionate în ceea ce privește acces la asistență medicală universală.

Banii rămân un punct important

Între timp, în Regatul Unit, plata orelor suplimentare a fost în fruntea listei celor mai dorite beneficii de muncă, patru din cinci lucrători britanici intervievați fiind de acord că acesta este cel mai important beneficiu pentru ei.

Concediul pentru sănătate mintală câștigă teren

Pe lângă aranjamentele mai structurale la locul de muncă, angajații au fost întrebați și despre beneficiile de bunăstare.

În Marea Britanie și SUA, sondajul a constatat că accesul la orele libere în fiecare lună pentru îmbunătățirea sănătății mintale a fost cel mai important beneficiu de bunăstare a angajaților pe care îl oferă companiile.

Între timp, în Franța, Germania și Țările de Jos, angajații apreciau foarte mult să aibă mâncare sănătoasă la birou, precum și livrări la domiciliu sau alocații pentru masă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE