Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANAF, cu ochii pe cei care fac bani din Youtube, Facebook sau OnlyFans. Câți influenceri sunt verificați de Fisc

Într-o singură lună, Fiscul a descoperit mai bine de 8 milioane de lei nedeclarați de către 400 de români. Suma reprezintă diferențe între veniturile declarate și banii din conturi, pentru luna septembrie. Printre persoanele verificate de inspectorii ANAF se numără și 128 de influenceri care câștigă bani din activități pe platforme precum Youtube, Facebook sau OnlyFans.

Cea mai mare diferență, găsită la un singur om

Cea mai mare diferență, de 3.000.000 milioane de lei, a fost găsită la o persoană fizică din Suceava. Dintr-un total de 8.000.000 găsite în neregulă în toată țara, aproape jumătate din sumă a fost găsită la un singur om. ANAF nu poate da detalii despre ocupația acestei persoane și nici despre domeniul în care activează.

A doua cea mai mare diferență a fost găsita în județul Ilfov, 1.480.000 de lei, iar a treia sumă a fost găsită la o persoană din județul Vâlcea, 1.212.000 de lei.

Acestea sunt diferențele între ceea ce au declarat la ANAF și ce s-a găsit în conturile lor de fapt.

Deocamdată, acești oameni au la dispoziție 270 de zile la dispoziție pentru a face o declarație de patrimoniu, în care să explice de unde apar aceste diferențe. Dacă explicația îi va mulțumi pe inspectorii fiscali, aceștia vor înceta orice formă de verificare. Dacă nu, vor trebui să constate fapte de evaziune fiscală, de corupție și să depună o plângere penală la Parchet.

Cu ochii pe creatorii digitali

Inspectorii de la ANAF sunt cu ochii și pe creatorii de conținut digital: 128 de influenceri au fost verificați până acum. În cazul a 58 dintre ei sunt deja decizii de impunere. Este vorba de persoane care câștigă din Youtube, din Facebook, chiar și din OnlyFans.

Totalul sumelor în neregulă găsite este de 6.500.000 de lei.

Verificările vor continua în următoarea perioadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE