Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANAF scoate la vânzare două mașini și șase terenuri ale Elenei Udrea. Reacția fostului ministru

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

ANAF scoate la vânzare două mașini ale Elenei Udrea. Este vorba despre un Mercedes vechi de 17 ani și un Fiat 500 vechi de 10 ani. Suma totală cerută de Fisc este de aproape 15.000 de euro.

UPDATE 18:50 Elena Udrea: „Sunt pusă acum să plătesc contravaloarea acestei promovări, fără să fiu vinovată de ceva anume.”

Elena Udrea a transmis un mesaj pe contul său de Facebook, referitor la vânzarea bunurilor sale, pentru acoperirea prejudiciului din Gala Bute.

Agenția Națională de Administrare Fiscală vrea să obțină 35.368 lei (aproape 7.200 de euro) pentru un Fiat 500 și 37.971 lei (aproape 7.800 de euro) pentru un Mercedes Benz S500, pentru a recupera prejudiciul din dosarul „Gala Bute”.

Mercedesul este fabricat în anul 2005 și are 201.418 de kilometri parcurși.

Cât despre Fiatul 500, mașina este fabricată în 2012 și are 70.547 kilometri la bord.

Pe lângă cele două mașini, ANAF a mai scos la vânzare și șase terenuri ale Elenei Udrea. Acestea au o suprafață totală de 5.000 de metri pătrați și se află în apropierea lacului Străulești. Fiscul vrea să obțină pe aceste terenuri aproape 800.000 de euro.

Șeful ANAF, Lucian Heiuș: „Cât mai multă lume să meargă pentru a crește prețul acestor bunuri”

„Vom recupera prejudiciul din dosarul Gala Bute. Valoarea acestor terenuri este de 3,2 milioane de lei. Toate amănuntele legată de această licitație le găsiți pe site-ul ANAF. La fel, sunt scoase și două autoturisme aparținând debitoarei.

Chiar mi-aș dori cât mai multă lume să meargă pentru a crește prețul acestor bunuri ca să putem să ne recuperăm prejudiciul pe care-l avem în dosar.

La direcția generală executări silite - cazuri speciale care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din dosare penale avem aproximativ 40.000 de dosare de acest tip în lucru”, a declarat Lucian Heiuș.

De regulă, ANAF scoate la vânzare bunurile mobile și imobile pentru a recupera datoriile către state provenite din neachitarea de taxe și impozite, dar și pentru a recupera prejudiciile din dosare penale.

Potrivit procedurii, dacă bunurile nu se vând la prima licitație, prețul acestora este redus la a doua cu 25%, iar la a treia licitație cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade, potrivit Libertatea.

Elena Udrea este încarcerată în prezent în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE