Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Ana Morodan, mesaj pentru urmăritorii săi, după ce a fost plasată sub control judiciar: "Nu faceți ca mine"

Ana Morodan a fost reținută de polițiștii de la Brigada Rutieră și a fost dusă într-unul dintre centrele de deținere ale Poliției Capitalei. Potrivit informațiilor Euronews, Ana Morodan are dosar penal pentru trei infracțiuni: conducerea mașinii cu permisul suspendat, consum de substanțe stupefiante interzise și refuzul recoltării de probe biologice.

30/03/2023 , 11:16

Ana Morodan, mesaj pentru urmăritorii ei

Ana Morodan a postat pe rețelele sale de socializare un mesaj pentru urmăritori, în care le cere să nu îi urmeze exemplul și să fie blânzi cu ea, "să o îmbrățișeze".

"Pentru copiii și tinerii care mă urmăresc și visează să fie și ei influenceri. Nu faceți ca mine. Să nu vă credeți mai puternici decât viața, să nu va lasați seduși de celebritate și să riscați totul pentru asta. Să nu vă faceți că zâmbiți, că sunteți fericiți când nu mai e niciun pic de soare în viața voastră. Nu merită.

Pentru toți ceilalți, am greșit, îmi pare rău că v-am dezamăgit și sunt recunoscătoare că n-am făcut și mai mult rău.

Am vrut doar să fiu o fată iubită și fericită.

Acum mi-aș dori să fie posibilă o lume ca într-o poveste pe care am auzit-o odată. Într-o comuitate din Africa, când un om greșește, tot satul vine și îl mângăie și îl îmbrățișează. Ei cred că toți suntem buni și aveam nevoie de mai mult ca oricând de înțelegere și dragoste umană, atunci când greșim. Fiind blânzi cu cel care a greșit, îl ajută să se reconecteze la natura lui adevărată, cea bună. Aveți grijă de mintea și sufletul vostru."

Reacțiile oamenilor sunt împărțite. Unii o susțin pe contesa digitală, "o îmbrățișează" și îi transmit că îi înțeleg situația, alții o blamează și o acuză de neglijență.

"Ana Morodan, ești iubită și îmbrățișată. Ai grijă de tine, girl."

"Nu te pot îmbrățișa acum, pentru că mă gândesc că ai fi putut să mă omori pe stradă pe mine și pe copilul meu.

29/03/2023 , 18:01

Ana Morodan: ”Nu am consumat și nu folosesc niciodată droguri”

Ana Morodan a fost plasată sub control juridicar de procurorul de caz. Ea a făcut declarații, la ieșirea de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, unde a fost dusă miercuri după-amiaza asta.

”Dacă vreți să știți exact ce s-a întâmplat, rugămintea mea e să citiți declarația Poliției.

Într-adevăr am făcut o greșeală și am condus fără carnet, lucru pe care nu vrea să-l transmit și să-l influențez asupra nimănui.

Legat de droguri, nu am consumat și nu folosesc niciodată droguri. Am o rețetă de la medic care conține Benzotamină și atât”, a declarat Ana Morodan.

Influencerița a fost dusă înapoi la Arestul Central, de unde va fi pusă în libertate la noapte, la 04:20, când expiră ordonanța de reținere pentru 24 de ore, au precizat surse judiciare pentru Euronews România.

Știrea inițială:

Ana Morodan a fost depistată în trafic, în zona de Nord a Capitalei, marți după-amiază, în jurul orei 16.00. A fost reținută însă, a doua oară, spre seară când a fost prinsă circulând cu permisul suspendat.

Mai departe, procurorii vor decide dacă vor propune instanței măsura arestării preventive pe numele acesteia.

Ce spun reprezentanții Brigăzii Rutiere

”La data de 28 Martie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza sectorului 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie.

Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule.

În urma accidentului de circulație au rezultat doar pagube materiale.

După stabilirea identității conducătoarei auto, polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenței alcoolului în aerul expirat cât și pentru stabilirea preliminară a prezenței în organism a substanțelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.

În acest context, polițiștii au procedat la conducerea persoanei în cauză la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde și de această dată a refuzat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 22:20, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfășurau activități de control în trafic pe o stradă din sectorul 1, au oprit un autovehicul condus de o persoană de sex femeiesc.

După stabilirea identității, au efectuat verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că, femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În acest context, conducătoarea autovehicului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin.2 din Codul Penal:

În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătorului Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive.”, potrivit comunicatului transmis de reprezentanții poliției.

Cine este Ana Morodan

Ana Morodan, care este numită și ”contesa digitală”, este blogger și o influenceriță apreciată în România care a reușit să strângă pe contul de Instagram nu mai puțin de 470.000 de urmăritori și 46.400 de fani pe TikTok și nu mai puțin de 110.000 de urmăritori pe Facebook.

Problema consumului de droguri în România

Fenomenul consumului de droguri începe să fie din ce în ce mai întâlnit în România. Săptămâna trecută, polițiștii au destructurat o rețea compusă doar din studenți și elevi, cu vârsta minimă 17 ani, proveniți din diverse medii sociale, care se ocupau cu distribuirea stupefiantelor în unitățile de învățământ.

Doi dintre suspecții în dosarul „droguri în licee” au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alte două persoane au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar pentru alți patru suspecți s-a dispus măsura controlului judiciar.

Stupefiantele erau vândute la prețul de 100 euro / gram pentru cocaină și 50 lei / gram pentru canabis.

Anchetatorii au găsit, în casele suspecților, canabis, cocaină și Xanax, precum și sume mari de bani.

Potrivit surselor Euronews România, printre dealeri se numără și doi elevi de la două licee din Capitală. Unul dintre ei este elev la Liceul Hristo Botev, iar celalalt învață la Liceul Teoretic Traian.

Stupefiantele erau vândute în mai multe licee din București, nu numai în cele două unde unde învățau cei doi elevi. Sursele Euronews spun că alte trei licee în care erau comercializate drogurile sunt Colegiul German Goethe, Colegiul Național I.L.Caragiale și Colegiul Economic Virgil Madgearu.

2021: Peste 1500 de șoferi, prinși la volan sub influența drogurilor

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române în cursul anului 2021, la nivelul întregii ţări, au fost constatate 1535 de infracţiuni la regimul conducerii unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, conform prevederilor art. 336 alin. (2) din Codul Penal, față de 740 în 2020.

Cel mai mare număr de conducători auto depistaţi în trafic a fost înregistrat pe raza Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti (569). De asemenea, un număr mai mare de cazuri a fost înregistrat şi pe raza județelor Brașov (152), Timiș (85), Mehedinți (73), Brigada Autostrăzi și Inspectoratul General al Poliției Române (câte 71), Prahova (54), Cluj (51), Bistrița Năsăud(44) și Dolj (49).

Analiza datelor privind persoanele care s-au aflat în stare de arest preventiv la nivelul Centrelor de Reţinere şi Arestare Preventivă 77 ale Serviciului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi care s-au declarat consumatoare de substanţe stupefiante şi psihotrope a evidenţiat următoarele:

-Numărul persoanelor private de libertate, care la data încarcerării în centru au declarat că sunt consumatoare de substanţe stupefiante şi psihotrope, a fost de 381 persoane din care 320 bărbati și 61 femei (față de 390 de persoane, din care 322 bărbaţi şi 68 femei, în 2020);

-Infracţiunile contra patrimoniului rămân şi în anul 2021 pe primul loc în rândul infracţiunilor săvârşite de persoanele consumatoare de substanţe stupefiante sau psihoactive (deși numărul acestora a scăzut la 265 față de 289 în anul 2020). Ponderea acestor infracţiuni este de 69,55% din totalul infracţiunilor săvârşite, cel mai mare număr fiind înregistrat pentru infracţiunile de furt şi furt calificat (210 față de 236 în 2020) şi tâlhărie (55 față de 53 în 2020);

-Infracţiunile de trafic de droguri ocupă în continuare poziţia secundă, atât din punct de vedere numeric (64 față de 81 în anul 2020), cât și din punct de vedere procentual (16,8% față de 20,77% în anul 2020);

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE