Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amintiri despre Alexandru Arșinel. Echipa Teatrului de Revistă, omagiu pentru fostul actor

La Teatrul de Revistă Constantin Tănase, actori, regizori, apropiați ai actorului Alexandru Arșinel s-au întâlnit pentru a-și aminti de fostul lor prieten sau coleg de scenă. Înmormântarea artistului va avea loc astăzi, la cimitirul Bellu.

Teodora Dinulescu, scenograf: Ne-am înțeles foarte bine, adică am rimat, în același gând și mi-a dat tot concursul ca să realizez niște decoruri și costume mai mult decât frumoase pentru vremea momentului. Făceam elemente cât mai speciale, cât să ne aducă către Moulin Rouge, să ne aducă către Lido, către spectacolele astea de revistă cu mult fast, multă strălucire și multă lumină.

Florin Negreanu, fost instrumentist în orchestra Teatrului Constantin Tănase: Am fost trompetist la teatru, în orchestra teatrului, ce să vă spun mai mult, am venit să aduc un omagiu omului deosebit care a fost Alexandru Arșinel, asta-i viața, ne așteptăm toți, sfârșitul e inevitabil.

Florin Istrate, responsabil recuzită, Teatrul Constantin Tănase: Pentru tot personalul teatrului, în primul rând ne-a fost un adevărat părinte. Am fost educați de maestrul Arșinel, am fost formați pentru viață de maestrul Arșinel.

Andreea Gheorghișan, departamentul organizare spectacole Teatrul Constantin Tănase: Comportamentul domnului Arșinel față de noi, angajații, noi suntem departamentul de organizare spectacole, a fost exact ca al unui părinte vizavi de copiii lui. Nu existau momente în care noi să avem nevoie de ceva sau să avem vreo nemulțumire și dumnealui să nu coboare cumva la nivelul nostru.

Bety Măgurean, departamentul organizare spectacole Teatrul Constantin Tănase: Se oprea și vorbea cu spectatorii. Tu trebuie să știi cel mai bine pentru că erai la intrare și vedeai absolut toate momentele astea.

Vasile Muraru, director Teatrul Constantin Tănase: Așa era, dacă cineva avea o problemă, intra într-o priză, până nu rezolva, parcă era problema lui, mai importantă decât problema lui.

Alexandru Arșinel a fost director al Teatrului Constantin Tănase, pe scena căruia a jucat peste 40 de ani.

Actorul va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE