Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amendă uriașă pentru un bărbat care și-a abandonat câinele. Contravenția aplicată, printre cele mai mari din România

Un bărbat din Ilfov a fost amendat de polițiști cu suma de 12.000 de lei, după ce acesta și-a abandonat câinele lângă o mănăstire din comuna Gruia. Proprietarul a primit contravenția maximă pentru această faptă.

Individul a intrat în vizorul forțelor de ordine după ce acesta a fost surprins de o martoră în momentul în care a scos animalul dintr-un sac aflat în portbagaj și i-a dat drumul. Femeia a făcut mai multe fotografii și le-a trimis la sediul Protecției Animalelor din județul Ilfov, care a raportat mai departe fapta.

„Doamna care a văzut totul a dat declarație la poliție, iar bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege. 12.000 de lei. Polițiștii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit. Din cauza traumei s-a speriat și a fugit”, se arată în mesajul postat de Protecția Animalelor CJ Ilfov.

În urmă cu două săptămâni, autoritățile au triplat amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, iar limitele maxime pentru pedeapsa cu închisoarea sunt cel puțin de două ori mai mari. Astfel, polițiștii pot aplica amenzi contravenționale cuprinse între 3.000 de lei și 12.000 de lei, în cazul acestor fapte.

Care sunt cele mai mari amenzi pe care România le aplică persoanelor fizice

Printre amenzile care depășesc valoarea de 10.000 de lei se numără și cele acordate pentru persoanele care transportă numerar care depășește suma de 10.000 de euro și nu e declarat autorităților competente. Contravențiile maxime ajung și la suma de 50.000 de lei.

O altă amendă care ajunge la suma de 10.000 de lei este cea aplicată persoanelor care sunt acuzate de calomnie. Acest delict se pedepsește cu închisoare până la un an și amenzi care ajung și la 10.000 de lei.

Nu în ultimul rând, amenzile rutiere pot depăși valoarea de 20.000 de lei, dacă acestea sunt cumulate. Un tânăr a reușit să primească o contravenție de 20.880 de lei, după ce acesta a încălcat 16 reguli de circulație, potrivit unui comunicat MAI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE