Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasadorul rus în Marea Britanie: ”Rusia nu a început încă să acționeze foarte serios în Ucraina”

Andrei Kelin, ambasadorul rus în Marea Britanie, a declarat că Rusia nu a acționat încă ”foarte serios” în Ucraina și că dispune de ”resurse enorme”, avertizând Occidentul că este o ”este o greșeală idealistă să credem că Ucraina va învinge”.

Într-un interviu acordat BBC, diplomatul rus a subliniat că războiul din Ucraina a început încă din anul 2014, prin crimele comise de Armata ucraineană în regiunea Donbas.

”Ne dorim pacea. Vrem să nu existe nicio amenințare din partea Ucrainei la adresa Rusiei, acesta este un lucru, iar în al doilea rând ca rușii din Ucraina să fie tratați ca toate celelalte popoare din lume. Ca un francez în Ucraina.

Este o mare greșeală idealistă să credem că Ucraina va învinge. Rusia este de 16 ori mai mare decât Ucraina. Avem resurse enorme și nu am început încă să acționăm foarte serios”, a afirmat Andrei Kelin, potrivit The Guardian.

Ambasadorul rus la Londra: ”Putem face pace mâine, dacă partea ucraineană va fi pregătită să negocieze”

De asemenea, ambasadorul rus la Londra a dat de înțeles că Rusia doar își apără cetățenii și ”teritoriile pe care le controlează”.

"Doar ne apărăm teritoriile pe care le controlăm și ajutăm poporul rus de acolo. Reconstruim Donbasul.

Depinde de escaladarea războiului care are loc. Mai devreme sau mai târziu, această escaladare ar putea avea o nouă dimensiune de care nu avem nevoie și pe care nu o dorim. Putem face pace mâine, dacă partea ucraineană va fi pregătită să negocieze, dar nu există condiții prealabile pentru asta”, a mai precizat Andrei Kelin, ambasadorul rus în Regatul Unit, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE