Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alunecări de teren în Venezuela. Cel puțin 25 de oameni au murit și peste 50 sunt dispăruți

Publicat de: Euronews

Cel puțin 25 de oameni au murit și alți 52 sunt dați dispăruți din cauza unor alunecări masive de teren în Venezuela. După două zile de ploi puternice, râurile din zona Las Teherias au ieșit din matcă și au distrus totul, iar pământul a luat-o la vale. Salvatorii încă mai caută victime.

Alunecările de teren au afectat grav Las Tejerías, oraș aflat în apropiere de capitala Venezuelei, Caracas.

„A plouat ore în șir și casele de acolo au fost luate de pământ. Putem spune că acele case nu mai sunt. Mulți oameni sunt dați dispăruți”, a spus o localnică.

„Casa în care locuia o familie de evangheliști formată din 17 de membri a fost îngropată sub pământ. Pe lângă asta, sunt mulți oameni dați dispăruți, nu cunoaștem numărul lor”, a mărturisit un bărbat.

„Multe familii și-au pierdut casele. Acum doi ani, eu am deschis o pizzerie, sunt un tânăr antreprenor. Acum nu mai am nimic”, a precizat un localic.

Echipele de salvare caută supraviețuitori cu ajutorul câinilor și al dronelor.

„Acum evaluăm pagubele provocate de alunecările de teren, numărăm casele care au fost afectate. Pe lângă asta, echipe de salvatori îi caută pe cei care au spraviețuit, dar au rămas blocați sub dărmături”, a declarat Ever Celis, șeful operațiunii de căutare și salvare.

Autoritățile anunță că vor amenaja adăposturi temporare pentru oamenii care au rămas fără case.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE