Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alfa Romeo a lansat prima mașină electrică din gama sa. Cum arată SUV-ul Milano

Producătorul italian Alfa Romeo a lansat prima mașină electrică din gama sa. Este vorba despre Milano, un SUV de mici dimensiuni care va oferi puteri de până la 237 de cai putere în echiparea de top, relatează Automotive News Europe.

Modelul Milano are la bază platforma e-CMP2 a grupului Stellantis. Noul SUV va beneficia și de o motorizare mild hybrid de 48 de volți, disponibilă și cu tracțiune integrală. Comenzile pentru ediția ”Speciale” a SUV-ului Milano pot fi plasate începând de miercuri.

Alfa Romeo Milano. SUV-ul electric, disponibil în două variante de putere

În varianta electrică, SUV-ul Alfa Romeo Milano va fi disponibil în două variante de putere. Modelul de bază va avea 154 de cai putere, în vreme ce Veloce, varianta de performanță, va oferi 237 de cai putere.

Veloce dispune de un diferențial autoblocant, un ampatament mai mare, bare antiruliu speciale în pentru ambele punți, jante de 20 de inch, o gardă la sol mai mică cu 25 mm, suspensii și frâne mai puternice.

Italienii promit că SUV-ul electric Milano va oferi o autonomie de până la 410 kilometri, în ciclul mixt WLTP, cu ajutorul unei baterii de 54 de kilowați-oră. Încărcarea bateriei de la 10 la 80% durează mai puțin de 30 de minute la o stație de curent continuu de 100 de kilowați, au precizat reprezentanții Alfa Romeo.

În versiunea mild-hybrid, Alfa Romeo Milano vine cu un motor pe benzină cu trei cilindri, de 1,2 litri în ciclu Miller (134 CP de putere), cu un motor electric de 21 de kilowați, alimentat de o baterie de 48 de volți. Motorul electric este integrat într-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu șase trepte.

În primă fază, Alfa Romeo Milano va fi disponibil în variantă mild hilbrid doar cu tracțiune față. Producătorul italian susține că va oferi ulterior și varianta cu tracțiune integrală, cu puntea spate alimentată de motorul electric. 

Milano are o lungime de 4170 mm (cu 86 mm mai mult decât Jeep Avenger), o lățime de 1780 mm și o înălțime de 1500 mm. Designul exterior, realizat de Alejandro Mesonero-Romanos, amintește de elementele tradiționale ale stilului Alfa Romeo, cum ar fi pasajele largi ale roților și stopurile ca ale modelului Giulia TZ de la începutul anilor 1960. 

Conform planurilor anunțate în 2023, Milano va fi ultima Alfa Romeo care va oferi și o variantă de motorizare cu combustie internă. Din 2027, Alfa Romeo va vinde doar modele complet electrice.

SUV-ul electric Milano a fost botezat după orașul în care a fost fondată marca în 1910. Mașina va fi construită în uzina Stellantis din Tychy, Polonia, alături de modelele Jeep Avenger și Fiat 600.

Alfa Romeo Milano. Prețul nu a fost anunțat deocamdată

Livrările pentru varianta complet electrică vor începe în septembrie, iar două luni mai târziu vor ajunge la clienți și versiunile mild-hybrid pe benzină.

Deocamdată, prețurile noului SUV nu au fost anunțate. Versiunea electrică pe baterii a lui Jeep Avenger are un preț de bază de 38.500 de euro în Germania, în timp ce versiunea mild hybrid pornește de la 27.000 de euro. 

Nu a fost luată o decizie dacă Milano va fi vândut în SUA, însă directorul general al mărcii, Jean-Philippe Imparato, a afirmat că este încrezător că va exista cerere pentru un SUV electric de mici dimensiuni, axat pe mediul urban, în unele state americane.

Gama actuală a Alfa Romeo include SUV-ul compact Tonale, sedanul de clasă medie Giulia și SUV-ul de clasă medie Stelvio. De asemenea, italienii au în plan să producă un sedan de mari dimensiuni până în 2027.

Felipe Munoz, analist global în domeniul auto la JATO Dynamics, a declarat că Milano ar putea deveni cel mai bine vândut model al Alfa Romeo, deoarece segmentul SUV-urilor mici este cel mai mare din Europa și continuă să crească. Tonale este liderul actual, cu 5.539 de vânzări până în februarie în Europa, potrivit Dataforce.

Alfa Romeo Milano, rival pentru Volvo EX30

Milano va fi unul dintre cele puținele SUV-uri de mici dimensiuni fabricate de producători premium. SUV-ul electric va rivaliza cu Volvo EX30, DS 3 și Smart #1.

Felipe Munoz a explicat că sunt șanse ca modelul Milano să se vândă, în contextul în care există puține astfel de oferte în categoria SUV-urilor premium, de mici dimensiuni. Audi, BMW și Mercedes sunt toate absente din acest segment, a spus el.

Alți factori vor include performanțele sale, un punct de vânzare tradițional al mărcii Alfa Romeo, a spus el, precum și prețul.

Volvo a vândut 5.919 exemplare ale modelului EX30 până în luna februarie a acestui an, arată cifrele Dataforce, în timp ce modelul #1 a avut 1.856 de vânzări în perioada respectivă, iar DS 3 376.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE