Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila recomandă vaccinarea cu doza a patra, când va apărea noul ser

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă vaccinarea anti-covid cu doza a patra atunci când va apărea noul ser, adaptat tulpinilor aflate acum în circulație, potrivit Agerpres. 

"Sunt persoane care mă întreabă dacă să îşi facă şi doza a patra acum, eu i-aş sfătui să îşi facă în toamnă dacă apare o nouă variantă a vaccinului. În acest an, începând cu luna septembrie vom primi formula nouă a vaccinului,” a declarat Alexandru Rafila.

Cum va afecta noul val următorul an școlar

România are pe stoc în jur de opt milioane şi jumătate de doze de vaccin anti-COVID-19, iar o cantitate similară va mai veni în cursul acestui an şi încă 19 milioane de doze anul viitor, potrivit oficialilor.

Întrebat dacă ar mai contracta cele 19 milioane de doze, ministrul Rafila a spus ca nu ar mai face acest lucru, mai ales că există o foarte mare întârziere între momentul circulației unei tulpini și momentul adaptării vaccinului la tulpina respectivă.

Alexandru Rafila a mai precizat că numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în ultimele două săptămâni. În opinia sa, „acest val pandemic” nu va duce la amânarea începerii școlii sau la desfășurarea cursurilor în sistem online.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE