Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila, despre evoluţia COVID-19 în România. "La începutul săptămânii viitoare, numărul de cazuri se va stabiliza"

România a înregistrat miercuri puţin peste 9.000 de cazuri de COVID-19, însă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dă asigurări că ne vom confrunta cu o stabilizare a numărului de cazuri.

"Ieri am avut peste 11.000 de cazuri, iar comparativ cu săptămâna precedentă în aceeaşi zi de marţi au fost cu câteva sute de cazuri mai puţin.

Azi avem puţin peste 9.000 de cazuri, cu câteva sute de cazuri mai puţin decât miercurea precedentă.

Dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii viitoare probabil că vom putea să discutăm despre stabilizarea numărului de cazuri în acest al şaselea val pandemic", a declarat dr. Alexandru Rafila, în cadrul şedinţei de Guvern.

Alexandru Rafila: "Avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare, inclusiv în ATI"

De asemenea, ministrul Sănătăţii a dat asigurări că autorităţile monitoritează atent capacitatea de spitalizare a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 în al şaselea val pandemic.

"Trebuie să continuăm să dezvoltăm asistenţa medicală ambulatorie, să asigurăm antivirale pacienţilor, refacem stocurile de antivirale. Avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare, inclusiv în secţiile de Terapie Intensivă.

În momentul de faţă este de 17% la nivelul spitalizării COVID şi 15% la nivelul paturile de ATI din totalul disponibil pentru pacienţii infectaţi COVID.

Măsurile de precauţie individuală, purtarea măştii, evitarea aglomeraţiei rămân valabile pentru controlul acestei pandemii în România", a concluzionat dr. Alexandru Rafila

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE