Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Alertă roşie” privind vaccinarea copiilor la nivel global. OMS: 25 de milioane de sugari nu au fost vaccinați

Din ce în ce mai puțini copii vaccinați la nivel mondial împotriva difteriei, tetanosului și poliomielitei Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF spun că e pentru prima data în ultimii 30 de ani când se înregistrează o rată atât de mare a sugarilor neimunizați.

Aproximativ 25 de milioane de copii nu au primit una sau mai multe doze de vaccin împotriva acestor boli. Proporția celor care au fost vaccinați a scăzut de la 86% la 81%, în 2021.

„Vorbim despre o alertă roşie pentru sănătatea copiilor. Suntem martorii celei mai mari scăderi continue a imunizării infantile într-o generaţie”, a declarat, într-un comunicat, Catherine Russell, directoarea generală a UNICEF. „Consecinţele se măsoară în număr de vieţi”, a adăugat ea.

Cea mai gravă situație este în țările cu venituri mici, precum India, Nigeria, Indonezia, Etiopia și Filipine. Pandemia de COVID și dezinformarea au dus la scăderea ratei de vaccinare infantilă împotriva altor boli, în aproape trei decenii, la nivel mondial, explică specialiștii OMS în ultimul lor raport.

România nu a înregistrat scăderi în ce privește vaccinarea copiilor de până la 18 luni a explicat, pentru Euronews, coordonatorul grupului de vaccinologie Gindrovel Dumitra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE