Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alertă în Japonia după ce o navă s-a scufundat. 18 marinari, dați dispăruți

Garda de coastă din Japonia a intrat în alertă, miercuri, după ce o navă de marfă s-a scufundat în larg, la sud-vest de arhipelagul nipon, în Marea Chinei de Est. Nu mai puțin de 18 persoane, membri ai echipajului, au fost date dispărute.

„La orele 07.14 (marţi, 22.14 GMT), patru cetăţeni chinezi au fost salvaţi, dar încă îi căutăm pe ceilalţi 18 membri ai echipajului.

"Un avion este deja acolo şi două nave sunt în drum”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Gardei de coastă japoneze, conform agenției AFP, citate de Agerpres.

Nava a naufragiat într-o zonă greu accesibilă

Potrivit Gărzii de coastă nipone, cargobotul Jintan, înregistrat în Hong Kong, a emis o alertă SOS la orele 23.15, marţi, ora japoneză (marţi, 14.15 GMT). Nava de marfă se afla într-o zonă greu accesibilă, la aproape 110 kilometri vest de insulele Danjo, un microarhipelag nelocuit din sud-vestul Japoniei.

Naufragiul navei are loc în condițiile în care un val de frig a lovit o mare parte a Japoniei. Temperaturile din timpul zilei pe unele dintre insulele din apropierea navei au fost maxim 3 grade Celsius.

Reprezentanții Gărzii de coastă a Japoniei au mai precizat că echipajul navei Jintan era alcătuit din 14 chinezi şi 8 birmani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE