Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri SUA. Prima dezbatere Trump – Biden va fi fără public, iar echipele de campanie vor sta deoparte. Când este programată

În Statele Unite, prima dezbatere electorală între Joe Biden și Donald Trump va avea loc pe 27 iunie și va fi găzduită de televiziunea de știri CNN. Candidatul democrat și cel republican au căzut de acord asupra regulilor primei înfruntări electorale directe. O a doua și ultima va avea loc în 10 septembrie, organizată de canalul de televiziune ABC.

Cum se va desfășura dezbaterea?

Regulile primei dezbateri televizate din campania electorală pentru funcția de președinte al Statelor Unite au fost făcute publice de CNN, care o şi va organiza. Va fi o oră şi jumătate de dezbatere fără public şi cu microfoane care pot fi oprite de moderatori pentru respectarea timpilor de vorbire.

Duelul principalilor candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc în Atlanta, mult mai devreme decât de obicei. CNN anunța în luna mai că dezbaterea va avea loc fără public, formulă pe care a preferat-o Joe Biden. Echipele de campanie ale celor doi candidaţi au acceptat și alte reguli, între care folosirea de pupitre identice şi microfoane dezactivabile.

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare şi echipele de campanie nu vor putea să interacţioneze cu candidaţii în cursul acestor pauze. Notiţele scrise dinainte vor fi de altfel interzise pe platou, dar candidaţii vor primi un pix, un blocnotes şi o sticlă cu apă.

 Preşedintele democrat şi predecesorul său republican s-au pus de acord pentru a dezbate de două ori înaintea scrutinului prezidenţial din 5 noiembrie, în 27 iunie şi în 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi organizată de canalul ABC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE