Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ajutor pentru pensionari, pe timp de iarnă. Nicolae Ciucă: Vor primi suport așa cum au primit de când am preluat guvernarea

Nicolae Ciucă a declarat, joi, că pensionarii vor fi ajutaţi şi anul acesta să treacă mai uşor peste iarnă.

„Pensionarii vor fi ajutaţi, aşa cum i-am ajutat de când am preluat guvernarea, cu tot ceea ce putem, pentru că au nevoie de ajutor şi trebuie să îi ajutăm", a afirmat Ciucă, la Biblioteca Centrală Universitară, întrebat dacă pensionarii vor fi ajutaţi şi anul acesta.

Întrebat dacă aceştia vor primi vouchere de 250 de lei lunar pentru a-şi plăti facturile, premierul a spus: "Nu putem să discutăm despre sume. Este posibil să primească şi ne-am angajat să majorăm pensiile, şi, de asemenea, în funcţie de banii de la buget, să acordăm şi acele vouchere, astfel încât să putem să îi sprijinim să treacă mai uşor prin iarnă".

De altfel, premierul a declarat miercuri că potrivit ordonanţei asumate de Guvern, se vor realiza corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu fie mai mari decât salariul.

„Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca prin această ordonanţă să producem acele corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu fie mai mari decât salariul, iar inclusiv partea de criteriu de vârstă care a produs o anumită temere în sistem este una care se va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens.

Ca atare, fiecare dintre noi, când ajungem la o anumită vârstă, indiferent unde ne desfăşurăm activitatea, ajungem la un anumit nivel de înţelepciune profesională şi atunci avem această datorie, cel puţin de conştiinţă personală, astfel încât să dăm înapoi unui sistem care ne-a format şi de la care am beneficiat de tot ceea ce am realizat în viaţă minimum de cunoştinţe profesionale.

Şi chestiunea aceasta este foarte simplă într-un sistem, indiferent că este civil sau militar, pentru că trebuie să lăsăm după noi o moştenire. Moştenirea nu poţi s-o laşi decât împărtăşind cu cei care fac parte din generaţia care urmează să ne ia locul mâine sau poimâine", a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE