Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

AI Song, noua funcție pentru compunerea cântecelor cu Inteligență Artificială, testată de TikTok

TikTok testează o funcție care le permite utilizatorilor să își exerseze abilitățile de a compune cântece cu ajutorul Inteligenței Artificiale, potrivit The Verge.

AI Song generează cântece din sugestii de text cu ajutorul modelului lingvistic Bloom. Utilizatorii pot scrie versuri pe câmpul de text atunci când fac o postare. TikTok va recomanda apoi AI Song pentru a adăuga sunete la postare, iar aceștia pot schimba genul melodiei.

Funcția a fost observată pentru prima dată în urmă cu o săptămână.

Primele rezultate

AI Song nu pare să fie încă disponibilă pentru toată lumea, dar unii utilizatori TikTok au început deja să o experimenteze. Rezultatele de până acum nu sunt grozave.

Cu toate acestea, melodiile generate de Inteligența Artificială (IA) nu sunt o noutate pentru TikTok. "Heart on My Sleeve" este un cântec creat cu voci făcute să semene cu cele ale muzicienilor canadieni Drake și The Weeknd, care a devenit viral.

TikTok nu este singura platformă care le oferă funcțiile de AI generative pentru utilizatorii săi. YouTube a început să testeze o funcționalitate de creație muzicală care le permite utilizatorilor să creeze melodii fie din indicații text, fie dintr-o melodie fredonată. Dream Track permite realizarea unor fragmente de 30 de secunde în stilul altor artiști populari.

Pentru transparență, TikTok a implementat alte caracteristici care ajută la identificarea conținutului creat de IA în aplicație și și-a actualizat regulile care le cer utilizatorilor să fie sinceri în legătură cu utilizarea IA în conținutul lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE