Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aglomerație la munte în minivacanța de patru zile din august. Cât costă cazarea în Brașov

Brașovul și Poiana Brașov rămân în topul preferințelor turiștilor chiar și pe timpul verii. Se apropie minivacanța de patru zile din august, de Sfânta Maria, iar gradul de ocupare al unităților de cazare a trecut de 70%.

În topul preferințelor nu sunt doar hotelurile și pensiunile ci și locuințele individuale, închiriate prin Airbnb, conform Institutului Național de Statistică.

Pachetele pentru patru nopți de cazare cu mic dejun inclus în Poiana Brașov pornesc de la 1.000 de lei și pot depăși 3.500 de lei, în funcție de numărul de stele și de facilitățile oferite de hotelieri.

Bianca Socol, reprezentant hotel din Poiana Brașov: "Avem un pachet de cazare cu cină festivă, cu artiști invitați, într-o seară formația Azur, în cealaltă seară îl avem pe Connect-R și desigur multe activități pentru întreaga familie, de la un parc tematic în aer liber până la loc de joacă în interior cu animatori."

Sorin Coman, manager hotel în Poiana Brașov: "Gradul de ocupare este undeva la 88%, dar cu siguranță se vor vinde, pentru că cererile sunt foarte ridicate pentru perioada respectivă."

Dar turiștii nu preferă cazarea doar în hoteluri și pensiuni ci aleg și locuințele individuale, închiriate în regim Airbnb. Prețurile pentru aceste locuințe încep de la 600-700 de lei în perioada minivacanței din august.

De la începutul acestui an, aproape jumătate de million de turiști au optat pentru o cazare de acest gen, adică aproximativ 9% din totalul cazărilor în toată țara. Conform Institutului Național de Statistică, în prima jumătate a anului numărul turiștilor care s-au cazat în județul Brașov, inclusiv în apartamente și camere de închiriat, a fost vizitat de aproape 670.000 de persoane, pe locul doi la nivel național după București, cu 867.000 de persoane.

În ceea ce privește distracția, cei care și-au făcut deja rezervare la munte nu se vor plictisi cu siguranță. De la tiroliană și sanie de vară până la plimbări în natură, călărie și ATV-uri, au multe activități din care să aleagă.

În acest an, minivacanța de Sfânta Maria se întinde pe parcursul a 4 zile, între 12 și 15 august.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE