Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Aeroportul viitorului”. Poți primi informații de zbor personalizate pe un ecran doar cu o privire

Tocmai ai ajuns la aeroport, ai întârziat și trebuie să știi numărul porții de îmbarcare cât mai repede posibil, dar informațiile de pe panou se încarcă foarte greu.

Acum, cel puțin în Statele Unite, obținerea de informații de zbor personalizate de pe un ecran din aeroport constă într-o scurtă privire, cu noul panou futurist de informații despre zboruri „Parallel Reality” al Delta Air Lines.

Lansat în parteneriat cu Misapplied Sciences, un start-up cu sediul în California, poate afișa informații personalizate pentru 100 de persoane, pe un singur ecran, în același timp.

Acum este disponibil pentru pasagerii Delta pe Aeroportul Metropolitan din Detroit.

Fiecărui călător, care se uită la acest ecran high-tech, i se afișează informații complet diferite, personalizate, în funcție de călătoria sa.

Ecranul salută un pasager, folosindu-i numele, și îi arată ora de plecare a zborului, numărul porții de îmbarcare și chiar cât timp va dura până acolo și în ce direcție să meargă.

Care este tehnologia din spatele acestui invenții?

Potrivit Misapplied Sciences, afișajele Parallel Reality sunt activate de pixeli speciali care permit proiecția simultană a diferitelor lucruri către diferiți oameni.

Misapplied Sciences spune că, spre deosebire de un pixel convențional, care proiectează doar o singură culoare la un moment dat, pixelii Parallel Reality pot proiecta simultan „milioane de raze controlabile de diferite culori și luminozitate”.

Fiecare rază poate fi apoi direcționată prin software către o anumită persoană.

În aeroport, experiența personalizată este activată printr-un sistem de camere și senzori de mișcare.

„Se creează o relație între identitatea ta și poziția ta, astfel încât camera de mișcare să-ți urmeze forma. Pe măsură ce vă deplasați prin spațiul de vizualizare, locația dvs. este urmărită, iar mesajul vă urmează”, a declarat pentru Insider Greg Forbes, Delta Air Lines.

Tehnologia funcționează doar într-o zonă de vizualizare din fața ecranului, așa că imediat ce un pasager părăsește zona, informațiile acestuia sunt șterse, a adăugat Forbes.

Ecranul va funcționa doar pentru cei care aleg în mod activ să ia parte la experiență, a declarat Albert Ng, CEO al Misapplied Sciences, pentru Insider.

Euronews Next nu a putut contacta imediat Delta și Misapplied Sciences pentru mai multe detalii despre tehnologie și dacă ar putea fi lansată și în alte țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE