Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

British Airways anulează sute de zboruri de pe Heathrow și Gatwick în această vară

British Airways anulează încă 1.500 de zboruri de pe aeroporturile din Marea Britanie în această vară. Aproximativ 650 de curse au fost anulate în luna iulie, iar două treimi dintre acestea sunt pe Heathrow și Gatwick.

Peste 100.000 de pasageri vor fi afectați. Destinațiile vizate sunt Faro, în Portugalia, și Malaga, în Spania. Cu toate acestea, compania aeriană spune că majoritatea zborurilor care vor fi anulate sunt pe rute care înregistrează mai multe plecări zilnice.

Industria aviatică continuă să se confrunte cu lipsa de personal, în timp ce cifra pasagerilor crește de la o zi la alta. British Airways a anulat deja 10% din zborurile programate între aprilie și octombrie, în încercarea de a evita ca zborurile să fie anulate chiar în ziua plecării.

În acest moment, British Airways declară că, din nefericire, tot mai multe curse vor fi anulate.

După ultima reducere de personal, compania aeriană plănuiește să opereze aproximativ 80% din zborurile pe care le efectua înainte de pandemie.

"Am luat măsuri preventive la începutul acestui an pentru a scurta programul de vară și pentru a-I înștiința pe călători cu privire la orice modificări înregistrate în programul zborurilor", a declarat un purtător de cuvânt al British Airways.

"Întrucât întreaga industrie aviatică continuă să se confrunte cu cea mai dificilă perioadă din istoria sa, din păcate, a devenit necesar să facem unele reduceri suplimentare",  a completat acesta.

British Airways, cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie menține contactul cu pasagerii săi, își cere scuze pentru cursele anulate și le propune fie alocarea unor zboruri noi sau rambursarea sumelor cheltuite.

Va anula British Airways mai multe zboruri în această vară?

Potrivit Departamentului britanic al Transporturilor, 8 iulie este data limită pentru o amnistie privind sloturile aeroportuare în acest sezon estival.

În acest fel, companiile aeriene pot atenua haosul din aeroporturi, prin restituirea sloturile autorizate pentru decolări și aterizări pe care nu sunt sigure că le pot opera. Companiile aeriene care au zboruri programate pentru sfârșitul acestei veri și care nu cred că le pot opera vor putea să le anuleze fără a plăti amenzi sau penalități.

După acest ultim val de anulări, British Airways ar putea anunța că mai multe zboruri vor fi anulate în această vară înainte de termenul limită de vineri.

Amenințarea legată de grevele personalului ar putea duce, de asemenea, la anularea zborurilor în ultimul moment. Mii de angajați ai British Airways care fac check-in la Heathrow decid în prezent asupra datei grevei din următoarele săptămâni și luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE