Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Constanța: elev de 7 ani, cu arma la școală. Craiova: adolescent, oprit cu cuțitul, în curtea unui liceu

Publicat de: Mirabela Vasile

Doi elevi de 7 și 16 ani din Constanța, respectiv Craiova, au fost surprinși cu arme la ei, la școală. În primul caz, este vorba despre o armă de tip airsoft, neletală. În cel de-al doilea, un cuțit.

11/05/2023 , 20:42

Arma adusă la școală de elevul din Constanța, confiscată. Tatăl băiatului a fost amendat cu 5.000 de lei

Polițiștii din Constanța au precizat că au fost alertați prin numărul 112 de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny, după ce un elev de șapte ani ar fi intrat în unitatea de învățământ cu o armă.

”În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), nefuncțională, de agrement și fără muniție, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004.

Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, s-a aplicat sancțiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

11/05/2023 , 16:31

Constanța: Elev de 7 ani, cu arma la școală

Directorul Școlii Generale "Anghel Saligny" din Constanța a sunat la 112 și a anunțat că un elev de numai 7 ani ar fi introdus o armă în școală. Copilul avea la el cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), pe care i-a luat-o un cadru didactic.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Euronews România că băiatul a ajuns, miercuri, în jurul orei 17, în curtea școlii, având asupra sa o sacoșă cu pistoale de jucărie, printre care și arma de airsoft a tatălui său.

Profesoara de educație fizică a fost cea care l-a văzut, i-a luat sacoșa și a încuiat arma într-o clasă. Ea a anunțat conducerea școlii abia joi dimineață, când a fost anunțat incidentul prin numărul de urgență 112.

Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase investighează cazul. Deocamdată, a fost întocmit un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului - semn că vor fi investigați părinții băiatului. Totodată, se fac verificări și în raport cu legea Armelor și Munițiilor.

VEZI GALERIA
3 imagini

Craiova: Adolescent de 16 ani, cu cuțitul la liceu

Tot joi, un tânăr de 16 ani a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să intre cu un cuțit în incinta unui liceu din Craiova.

Adolescentul nu era elev al instituției de învățământ, iar jandarmii spun că acesta prezenta un comportament ”neadecvat”, fapt pentru care a fost legitimat de către aceștia.

”În data de 10.05 a.c., în jurul orei 18.00, jandarmii craioveni au depistat un tânăr, care a pătruns în incinta unui liceu din Craiova, cu un cuțit tip briceag.

Tânărul, în vârstă de 16 ani, se afla în zona liceului și avea un comportament neadecvat, fapt care a atras atenția jandarmilor din apropiere.

În momentul în care tânărul a pătruns în incinta liceului a fost oprit de jandarmi, care au procedat la legitimarea acestuia.

Totodată, i s-a cerut tânărului să prezinte toate bunurile aflate asupra sa, moment în care, acesta a scos din buzunar un cuțit de tip briceag cu lama de inox, cu lungime totală de 27,5 cm.

Obiectul a fost ridicat, în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal, iar minorului i s-au întocmit actele de constatare pentru fapta de port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice, urmând a fi înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea verificărilor.

Menționăm faptul că tânărul nu era elev al instituției de învățământ unde s-a produs fapta.

Reamintim pe aceasta cale că portul, fără drept, în locuri publice a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă.”, potrivit Jandarmeriei.

Potrivit legii, portul, fără drept, în locuri publice a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE