Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Adidașii care cresc viteza de mers. Se încarcă și poți merge până la șapte kilometri cu ei

The Moonwalkers, cea mai rapida pereche de sneakersi apăruți pe piață, cresc viteza de mers cu 250% cu ajutorul unor roți pe baterii. Se încarcă în 1.5 ore și poți merge șapte kilometri cu ei. Nu este vorba despre a patina ci, pur și simplu despre mersul de zi cu zi.

Au fost lansați de o companie de roboti din Pittsburg și semănă cu niște role, dar nu sunt. Fondatorul companiei, un coreean de origine, Xunjie Zang a povestit că ideea i-a venit după ce a fost aproape lovit de o mașină, în timp ce era pe un scooter.

Pantofii comunică între ei și cu corpul uman

El spune că deși suntem dependenți de viteza, mersul nostru s-a menținut la aceeasi viteză de acum 6 milioane de ani. Împreună cu echipa din Pittsburg SUA, el a lucrat 5 ani la acest model și a făcut 9 versiuni ale acestor teniși. Daca mergi mai repede acceleraeza, daca încetinesti, computerul din talpa transmite comanda către snekersi. De altfel tenișii, comunica intre ei și totodată cu corpul uman.

Daca urci scările sau nu mai ai nevoie de ajutor poți pur și simplu să îi blochezi. Numele „Moonwalkers”, poate vine de celebrul dans al lui Michael Jackson sau de la faptul că Neil Armstrong a pășit pe lună cam cu jumătate de secol înainte că cineva să alerge un maraton în mai puțin de doua ore - asta și din cauza lipsei de încălțăminte adecvate.

Nike și Adidas, lupta pentru cei mai rapizi sneakerși

Asta până Nike și Adidas au conștientizat nevoia din piață și au ieșit, aproape simultan pe piață, cu modele care să ajute atleții. În 2016 Nike a pornit proiectul Breaking 2 și a lucrat în colaborare cu Eliud Chipcioge pentru a produce cel mai rapid pantofi sport de până atunci: The Nike ZoomX Vaporfly 4%. Iar Eliud a câștigat maratonul, bătând recordul precedent cu 2:00:25 – chiar dacă nu a fost recunoscut.

Iar Adidas a ieșit pe piață cu adidas adizero Sub2 – special creat pentru a ajuta atleții să bată recordul de două ore. Folosesc deja bine cunoscuta tehnologie BOOST dar de data aceasta în varianta light – pentru a ajuta performanța.

Moonwalkers însă nu intra în competiție cu firmele de sneakersi ci merge pe segmentul populației care pur și simplu vrea să se deplaseze mai repede pe strada - fără să alerge. Așadar, mare atenție nu doar la cum arata niste sneakersii dar și la tehnologia din spate care în funcție de nevoile fiecăruia, poate îmbunătăți performanta atletica

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE