Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPATE: Adidas a pierdut procesul în care a dat în judecată casa de modă de lux Thom Browne pentru că le-ar fi furat modelul ”Three Stripes”

Adidas a pierdut procesul în care a dat în judecată casa de modă de lux americană Thom Browne, pe care a acuzat-o că ar fi furat cele trei dungi reprezentative ale brandului sportiv, care sunt marca înregistrată a companiei germane sub denumirea de ”Three Stripes” (trei dungi).

Procesul a durat doar o săptămână, iar juriul a luat decizia în favoarea lui Thom Browne în doar trei ore.

Știrea inițială:

Procesul a început în New York, ca urmare a unor acuzații din 2021 în care Adidas a susținut că linia sportivă a brandului de lux imită motivul pentru care compania germană este cunoscută de zeci de ani.

Casa de modă de lux americană a început să folosească cele trei benzi în 2005. Conform documentelor prezentate în instanță, Thom Brown a acceptat să nu mai utilizeze designul după ce a a fost contact de Adidas doi ani mai târziu, în 2007 și avertizat de asemănare. Dar nu a renunțat complet la design, ci au adugat o dungă și au denumit noul model ”The four bar signature” (cele patru benzi) - care a fost folosit îm mai multe colecții începând cu 2008, pe articole diverse: jachete, cravate, și haine de sport.

„Three Stripes”, folosite pentru prima oară de Adi Dassler în 1949

Adidas a început să folosească cele trei dungi în 1949, când Adi Dassler, fondatorul companiei sportive, a pus modelul pe o pereche de adidași. Compania germană susține acum că cele patru benzi folosite de Browne „pot provoca confuzie în rândul clienților și înseală publicul” și că modelul a fost încorporat în mod intenționat de casa de modă de lux, cu intenția de a atrage mai multă atenție asupra produselor sportive.

Thom Browne, care și-a fondat brandul în 2001, a apărut în instanță purtând șosete cu designul pentru care este acum dat în judecată. Avocații companiei americane susțin că Adidas a așteptat mult prea mult să își exprime nemulțumirea cu cele patru benzi, având în vedere că primele articole cu acest design au fost scoase la vânzare în 2009. Aceștia susțin și faptul că cele două companii operează în piețe diferite: Thom Brown este o casă de modă de lux, iar Adidas o companie sportivă.

Adidas cere daune în valoare de peste 850.000 de dolari și 7 milioane profit pentru hainele cu patru dungi vândute de Thom Browne.

Procesul este cel mai recent dintr-o serie de bătălii juridice pe care Adidas le-a dus pentru a își proteja cele trei dungi, în cadrul cărora brandul de îmbrăcăminte sportivă a susținut că J. Crew, Juicy Couture, Tesla și Forever 21 le-au furat designul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE