Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Acuzații de ștergere a urmelor accidentului de la mina Jilț. Ministrul muncii acuză șefii Complexului Energetic Oltenia că nu au asigurat perimetrul accidentului

Ministrul Muncii acuză că ar fi fost șterse urmele accidentului de la mina Jilț, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața. Declarațiile au fost făcute în ședința de Guvern, unde Marius Budăi a prezentat concluziile anchetei realizate de Inspecția Muncii la Complexul Energetic Oltenia.

„Ceea ce noi am constat, în primă fază, și am și aplicat a fost că după producerea evenimentului perimetrul nu a fost asigurat și au apărut niște modificări acolo. Și am considerat că au fost alterate urmele lăsate de autoutilitară.

Ce a părut frapant pentru noi imediat după acest eveniment, în data de 23, când a fost acea grevă spontană, ne-am deplasat la fața locului imediat și am atașat și poze la raportul preliminar: practic, mașini cu cauciucuri deteriorate și tot în condiții care nu erau tocmai propice acestui transport”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

La rândul său, ministrul Energiei a prezentat propria investigație

Ministrul Energiei a anunțat finalizarea raportului privind accidentul de la Mina Jilţ, în care trei oameni au murit și 10 au fost rănite. Virgil Popescu a precizat că principala cauză care a dus la producerea tragediei a fost folosirea unui vehicul de transport marfă.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut verificarea tuturor contractelor de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia

„Dispun ca toate contractele de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate și să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziții nu au asigurat condițiile necesare normale pentru desfășurarea activității în interiorul complexului, în carierele de exploatare a cărbunelui”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE