Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele măsuri, după accidentul grav dintr-o carieră minieră din Gorj: Directorul Sucursalei Miniere și șeful UMC Jilț ai CE Oltenia, schimbați din funcție

Publicat de: Euronews

Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost schimbați din funcții, după ce o mașină cu muncitori s-a răsturnat în cariera minieră din județul Gorj, în data de 17.01.2023.

„În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție.

Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnica, director Direcția Producție și director adj. Mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a domnului Dancau Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Miniera și, anterior, șef Unitate Mineră Jilț Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector”, potrivit unui comunicat al Complexului Energetic Oltenia.

Trei persoane au murit ieri, iar alte 13 au fost rănite, după ce o mașină cu muncitori s-a răsturnat în cariera minieră din județul Gorj. Din cauza numărului mare de victime, autoritățile au activat și Planul Roșu de Intervenție.

În mașină se aflau, în total, 25 de persoane. Accidentul a avut loc în cariera Jilț Sud, din cadrul Complexul Energetic Oltenia. Două dintre victime care se aflau în stare mai gravă au fost transportate la spital cu elicopterele SMURD la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a anunțat că a demarat o anchetă în urma accidentului, iar la faţa locului deplasându-se doi inspectori de muncă. 

Virgil Popescu, ministrul Energiei, după accidentul din cariera Jilț Sud

Ministrul Energiei a anunțase, ieri, că a cerut demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, care răspund direct, pe cale ierarhică, de activitatea carierei Jilț Sud. Virgil Popescu a subliniat că tragedii precum cea produsă marți nu trebuie să se mai întâmple.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE