Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident în lanț, în Turcia: Zece persoane au murit și aproape 60 au fost rănite

Cel puțin zece oameni au murit, iar alți 59 au fost răniți în uram unui accident în lanț pe o autostradă de mare viteză din Turcia.

Carambolul s-a produs în condiții de vizibilitate redusă din caza ceții dense. Mai întâi un vehicul a lovit un camion. Șoferii din mașinile din spate au observat accidentul în ultimul moment și nu au mai reușit să frâneze.

”Inițial, o mașină a lovit un camion. Apoi alte vehicule au venit din spate și au fost implicate în coliziunea în lanț. Unele dintre victime a fost secerate în timp ce coborau din vehicule.

Echipele de investigare și de procurorii se află la locul accidentului”, a spus Yaşar Karadeniz, guvernatorul provinciei Sakarya, nordul Turciei, pe coasta Mării Negre.

Trei autobuze, implicate în accident

În carambol au fost implicate și trei autobuze de pe rute interurbane. Șapte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, au anunțat autoritățile, care au inițiat o anchetă.

"În accident au murit 10 persoane și 59 au fost rănite, dintre care 8 grav. Răniții au fost transportați la spitale cu 30 de ambulanțe.

Se face tot ce este necesar pentru ca răniții, al căror tratament continuă, să-și recapete sănătatea", a declarat ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca.

Potrivit informațiilor oferite de Procuratura Generală Sakarya, a fost emis un ordin de reținere pentru șoferii a șapte autovehicule.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE