Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A treia persoană executată prin spânzurare în Singapore, în mai puțin de o săptămână, pentru posesie de droguri

Singapore continuă să aplice pedeapsa capitală pentru posesia sau traficul de droguri. Asiaticii au executat a treia persoană în mai puțin de o săptămână. Mohamed Shalleh Abdul Latiff, în vârstă de 39 de ani, care lucra ca șofer, a fost prins, în 2016, cu 55 de grame de heroină asupra sa. În timpul procesului, care a ținut trei ani, el a spus că a fost păcălit de o persoană căreia îi datora bani și care i-a cerut să facă un transport, crezând că este vorba despre țigări de contrabandă, după cum precizează The Guardian.

Procesul său s-a terminat în 2019, când a fost condamnat la pedeapsa cu moartea și acum a fost executat prin spânzurare. Biroul de Narcotice din Singapore susține că fapta sa era foarte gravă și că acea cantitate de heroină era suficientă pentru 600 de dependenți, timp de o săptămână. Legislația din Singapore prevede că pedeapsa cu moartea se aplică pentru traficul sau posesia unor cantităţi mai mari de 15 grame de heroină sau 500 de grame de canabis.

Trei execuții într-o săptămână, în Singapore, pentru trafic de droguri

Pe 28 iulie, în Singapore a fost executată, prin spânzurare, Saridewi Djamani (45 de ani), după ce a fost prinsă cu 30 de grame de heroină. Ea a fost condamnată în 2018 și executată în iulie 2023. A fost prima execuție a unei femei după aproape 20 de ani.

Cu câteva zile înainte, a fost executat și Mohd Aziz bin Hussain (56 de ani), pentru că, în 2017, au fost găsite asupra sa 50 de grame de heroină.

În Singapore, execuțiile condamnaților pentru trafic de droguri au fost oprite pe perioada pandemiei de COVID-19, dar au fost reluate în martie 2022. Din acel moment și până în prezent, au existat 16 execuții.

Amnesty International a criticat în termeni extrem de duri legislația din Singapore, iar ONU a cerut guvernului să le abolească.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE