Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început etapa a doua a procesului de admitere liceu 2022. Ce acte sunt necesare

În perioada 1-3 august se pot depune cererile pentru ce-a de a doua etapă a procesului de admitere la liceu, în 2022, potrivit datelor puse la dispoziție în calendarul oficial. Aproape 5.000 de locuri au rămas libere după prima etapă de repartizare.

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de elevii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, precum şi de candidaţii care au fost respinşi la licee. Mai mult decât atât, aici intră şi elevii care nu au susţinut Evaluarea Naţională. În perioada 4-5 august 2022 se realizează repartizarea candidaţilor din a doua etapă de către comisa de admitere. În perioada 8-12 august 2022, candidaţii depun dosarul de admitere la liceele la care au fost declaraţi admişi.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat lista cu locurile rămase libere după prima repartizare la liceu şi ultimele medii de admitere.

Cele mai multe locuri libere au rămas la liceele cu profil tehnic. Elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională vor fi repartizaţi, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora, în limita locurilor disponibile. Elevii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională vor fi repartizaţi, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora, în limita locurilor disponibile.

Ce trebuie să conțină dosarul pentru admitere 2022

Dosarul pentru înscriere la liceu trebuie să conţină certificatul de naştere al elevului, în original şi copie; cartea de identitate a elevului, în original şi copie, acolo unde este cazul; cartea de identitate a părinţilor, în original şi copie; sentinţa de divorţ a părinţilor, acolo unde este cazul; o adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, cu specificaţia „pentru admitere”; foaia matricolă în original; fişa medicală în original şi fişa de înscriere pe care trebuie să o completeze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE