Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis cu mult înainte de data obișnuită

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Deocamdată, utilajele intervin în zonele unde nu există risc de avalanșă și doar atunci când le permit condițiile meteo. Anul acesta au mai puțină zăpadă de strâns. Prin urmare, sunt șanse ca drumul să fie deschis pentru turiști cu mult înainte de data obișnuită, 1 iulie.

"Am început deszăpezirea Transfăgărășanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță. Având în vedere că în acest an avem mai puțină zăpadă față alți ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obișnuită de 1 iulie", au transmis reprezentanții DRDP Brașov, pe rețelele sociale.

Schimbări bruște de vreme în România

În ultimele săptămâni, România a fost martora unei oscilații extreme a vremii, trecând de la iarnă la primăvară, vară și apoi din nou la iarnă. Aceste schimbări bruste au fost însoțite de avertizări meteorologice de cod galben pentru diverse fenomene extreme.

În regiunile montane, inclusiv în Munții Banatului și Carpații Meridionali, s-a emis cod galben pentru viscol și ninsori semnificative, iar în zonele de câmpie au fost prognozate ploi și vânt intens.

Meteorologii au avut avertizări de ninsori chiar și pentru zonele de sud ale țării. Astfel, chiar și în București se menționase că ar fi fost posibile ninsori și intensificări ale vântului.

Autoritățile din România stabilesc perioada de închidere și deschidere a Transfăgărășanului în funcție de condițiile meteorologice și de siguranța drumului. De obicei, drumul este închis publicului în timpul sezonului rece, când riscurile asociate cu zăpada, viscolul și avalanșele sunt mari. Deschiderea și închiderea oficială a Transfăgărășanului sunt anunțate public și comunicate pe diverse canale de informare, cum ar fi site-urile web ale autorităților de transport, mass-media locală și rețelele sociale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE