Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A fost decretată situație de urgență în nordul Crimeei, în urma unor explozii la o bază militară rusească

În nordul Crimeei a fost decretată situație de urgență în urma unor explozii la o bază militară rusească de acolo. Totul se întâmplă după ce săptămâna trecută, tot în peninsula anexată de Moscova în 2014, o serie de explozii s-a produs la o bază din Marea Neagră. Atunci au fost distruse mai multe avioane de război rusești.

Incendiul dintr-un depozit temporar de muniții, care a declanșat explozii în Crimeea anexată Rusiei, este un „act de sabotaj”. Asta susține Rusia, care însă nu i-a numit pe autori. Doi oameni au fost răniți.

Rusia susține că este un „act de sabotaj”

Serghei Aksionov, guvernatorul Crimeei, numit de Rusia: „Acum avem o declarație oficială a Ministerului Apărării, potrivit căreia situația de astăzi a fost cauzată de sabotaj. Înțelegem deja ce se întâmplă. Peste 3.000 de oameni au fost deja evacuați din satele Maiskoie și Azovskoie. Sunt, desigur, case avariate, se vede cu ochiul liber, iar mai multe case au ars. Am mers cu mașina până la depozite și am văzut câteva case în flăcări. Vom vedea. Pur și simplu nu lăsăm oamenii să intre în zona afectată. De îndată ce exploziile se opresc, comisia își va începe ancheta.”

Rusia acuză că incendiile au provocat daune infrastructurii locale, cum ar fi căile ferate și liniile de electricitate. Între timp, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a numit exploziile „demilitarizarea în acțiune”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE