Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski, despre războiul împotriva Rusiei. ”Trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul declanșat de Rusia nu se va încheia până când nu va fi eliberată peninsula Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014.

"Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea. Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată.

Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară”, a afirmat Zelenski, într-un mesajul video transmis miercuri, în timpul nopţii, potrivit agenției DPA, citate de Agerpres.

Volodimir Zelenski: ”Acest război al Rusiei împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea”

"Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea - cu eliberarea ei", a adăugat liderul de la Kiev.

Marți au avut loc mai multe explozii la o bază a armatei ruse în peninsula de la Marea Neagră. Deocamdată, cauza acestora este neclară, iar Guvernul de la Kiev nu a revendicat responsabilitatea. Cu toate acestea, publicația The New York Times a scris că Armata ucraineană a atacat principala bază aeriană din peninsula Crimeea cu o armă nedezvăluită.

Sub protecția anonimatului, un oficial ucrainean de rang înalt a afirmat că nu poate face publice informații despre arma care a provocat exploziile, spunând doar că a fost folosit un ”dispozitiv de fabricație ucraineană”.

Crimeea este controlată de Moscova de când Rusia a anexat peninsula în 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE