Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

80% din infrastructura energetică a Kievului a fost restabilită. Nivelul ridicat de consum continuă să provoace întreruperi ale energiei electrice

80% din infrastructura energetică a Kievului a fost restabilită, potrivit autorităților locale. Cu toate acestea, o parte din locuitorii Capitalei și din împrejurimi continuă să se confrunte cu întreruperi ale curentului electric, în condițiile în care în oraș ninge, iar temperatura a ajuns la zero grade.

Echipele de intervenție din Kiev se apropie de finalizarea lucrărilor de restabilire a infrastructurii energetice, pentru a relua furnizarea energiei electrice, a apei și a căldurii. Totuși, nivelul ridicat de consum continuă să provoace întreruperi ale energiei electrice și termice.

Volodimir Zelenski a spus că Ucraina continuă să își demonstreze reziliența în fața dușmanului

În discursul său de seară, președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina continuă să își demonstreze reziliența în fața dușmanului.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Împreună, și ajutându-ne unii pe alții, vom depăși și această provocare a războiului: această iarnă, această încercare a Rusiei de a folosi frigul împotriva oamenilor.”

Prim-ministrul belgian a vizitat orașele Bucha și Borodianka

Între timp, prim-ministrul belgian a vizitat orașele Bucha și Borodianka. Autoritățile i-au arătat premierului una dintre cele mai mari gropi comune din regiune, cu peste 450 de cadavre.

Alexander De Croo, premierul belgian: „Dacă ați văzut așa ceva, atunci nu-mi pot imagina cum veți negocia cu Rusia. În acest moment, singurul nostru obiectiv nu poate fi decât să ajutăm la eliberarea Ucrainei.”

În Borodianka, peste 1.000 de clădiri au fost distruse, dar, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, aproximativ 80 la sută dintre locuitori s-au întors în localitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE