Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Taxele pentru bagajele de mână ale companiilor aeriene ar putea fi interzise în Uniunea Europeană

  • Taxele pentru bagajele de mână ar putea fi în curând de domeniul trecutului, având în vedere că Uniunea Europeană încearcă să simplifice prețul biletelor de avion.
  • Comisia pentru petiții a Parlamentului European a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care solicită companiilor aeriene să garanteze că pasagerii pot transporta gratuit bagajele de mână.
  • Rezoluția îndeamnă țările să aplice o hotărâre privind bagajul de mână luată de Curtea Europeană de Justiție în 2014, potrivit Euronews Travel.

Citește mai mult despre regulile solicitate de Uniunea Europeană în ceea ce privește politica bagajelor

Sondaj: Mircea Geoană, favorit la alegerile prezidențiale. INSCOP: "Este o premieră, în cazul unui candidat independent”

  • Mircea Geoană este favorit la alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent. Asta arată datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda news.ro.
  • Actualul secretar general adjunct al NATO are aproape un sfert din intenţiile de vot. Este urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Șoșoacă și Cătălin Drulă.
  • Peste jumătate dintre persoanele chestionate spun că vor merge sigur la vot.

Citeșe mai mult despre rezultatele sondajului INSCOP

UPDATE. Încă o persoană a decedat în urma exploziilor din Crevedia

  • A mai murit un pacient rănit în explozia de la Crevedia. Este vorba despre o persoană care a suferit arsuri grave și fusese transferată la un spital din Germania.
  • Este vorba despre un bărbat - un localnic din Crevedia - care s-a ales cu arsuri grave, pe aproape jumătate din corp, în urma exploziilor. În ciuda eforturilor medicilor, el nu a supraviețuit.
  • În seara zilei de 26 august 2023, victima a fost dusă la un spital din Capitală, iar ulterior, a fost transferată în Germania pentru îngrijiri.

Citește mai mult despre victimele tragediei de la Crevedia

UEFA a anunțat prețul biletelor la EURO 2024. Cât costă să vezi finala Campionatului European de Fotbal

  • UEFA anunță că fanii își vor putea cumpăra începând cu 3 octombrie bilete pentru Campionatul European de Fotbal din 2024, organizat de Germania.
  • Fanii interesați de turneul final se pot înregistra pe site-ul UEFA la această dată, începând cu ora 15:00 (ora României).
  • De asemenea, aceștia pot cumpăra un număr maxim de patru bilete pentru fiecare meci.

Citește mai multe detalii despre biletele la Euro 2024

Ministrul Sănătății: Respingem testarea antidrog în masă a elevilor. Testarea trebuie făcută doar în centre specializate

  • Specialiştii din grupul de lucru constituit pentru a analiza fenomenul consumului de droguri resping testarea antidrog a elevilor în şcoli, soluţia avansată fiind realizarea acesteia într-un centru specializat, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • El a punctat că acţiunile Ministerului Sănătăţii trebuie integrate cu cele ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru că prevenirea consumului de droguri are drept componentă extrem de importantă combaterea traficului de droguri, care afectează România, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări din Uniunea Europeană.
  • În opinia sa, trebuie găsită o soluţie pentru ca Agenţia Naţională Antidrog să aibă cel puţin în fiecare judeţ câte o filială, "câte un centru specializat nu numai pentru adulţi, ci şi pentru copii şi pentru adolescenţi, pentru că ei sunt cei mai vulnerabili, fiind mai uşor influenţabili dacă nu au avut informaţia la şcoală sau în familie legată de respingerea consumului de droguri".

Citește mai mult despre testarea antidrog în masă a elevilor

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE