Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

40.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în acest weekend, în ciuda vremii. Ce opțiuni au cei care nu vor să stea pe plajă

40.000 de turisti sunt așteptați pe litoral, în mini-vacanța de Rusalii. Deși meteorologii au anunțat că va ploua, numărul de rezervări este cu 20% mai mare ca în anii trecuți. Lipsiți de restricțiile din pandemie, românii vor petrece în funcție de buget și de vreme.

Vântul este destul de puternic și vremea nu ține cu turiștii. Cei de la hoteluri și din cluburi i-au asigurat că petrecerea va fi în toi până diseară. Șezlongurile sunt pregătite, însă lumea nu se adună încă pe plajă.

Prețurile la cazare au crescut

90% din unitățile de cazare sunt deschise în acest weekend. Multe dintre ele sunt ocupate chiar și 100%, iar restul îi așteaptă încă pe doritorii care sunt indeciși.

Managerii de la hotelurile de pe litoral ne-au spus că nu au fost anulări, iar mesele din cluburi și baruri sunt deja rezervate. Când vine vorba de prețurile la cazare, hotelierii spun că prețurile cresc gradual în fiecare an, începând cu luna mai și iunie, însă în acest an prețurile sunt mai mari decât de obicei. De exemplu, la unele hoteluri s-a înregistrat o creștere de 5-7%, iar la altele a ajuns până la 10% sau chiar 15%. Și numărul de rezervări este cu 20% mai mare ca anul trecut.

Cei care nu vor să stea pe plajă sau pe terase au și alte opțiuni. De exemplu, Delfinariul, restaurantele și mall-urile sunt deschise și îi așteaptă pe cei care vor să se adăpostească de ploaie.

Mamaia, destinația numărul unu de Rusalii

„Mamaia pentru mine e prima alegere mai mereu. Dacă știi unde să vii și ai deja niște locuri alese și preferate, este clar prima destinatie”, spune un turist.

În apă este aproape la fel de cald ca afară, așa că sunt câțiva amatori de o baie în mare, în ciuda vântului și a valurilor. Sunt cel mult 23 de grade în termometre, iar soarele mai iese din când în când dintre nori.

Dornici de relaxare, turiștii se retrag la umbra teraselor, în așteptarea petrecerilor.

„Diseară la club este full din ceea ce știu de la colegii mei. Noi ne pregătim și îi așteptăm cu mare drag. Nu neapărat în acest weekend dacă plouă”, spune Shakir Ener, manager de plajă.

Chiar și pe o vreme ploioasă sunt oportunități de distracție, mai ales pentru copii. Delfinariul din Constanstanța este deschis tot weekendul.

Cât plătesc turiștii

Prognoza meteo nu i-a speriat pe turiști. Și nici prețurile pentru cazare, cu până la 40% mai mari decât anul trecut.

„Turiștii vin, se cazează. Așteptăm să avem un grad cât mai mare de ocupare. Pentru acest weekend am pregatit oferte speciale. Avem camere duble în care se pot caza doi adulți și un copil, cu all inclusive, 499 lei pe noapte”, spune Sebastian Puznava, reprezentantul unui hotel.

„Undeva la 1200 de lei am alocat pentru cele trei nopți, cu mic dejun. Destul de scumpuț ce-i drept, dar acceptabil. Într-adevăr, în Bulgaria sunt prețurile mult mai mici decât sunt la noi”, spune o turistă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE